CLC Dărcăuți colaborează cu experții la capitolul „Apă și sanitație”

0
62

Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova: COMUNICARE PENTRU SCHIMBARE

Asociația Obștească „Pro Comunitate Băhrinești” implementează proiectul „Cetățeni activi pentru apă potabilă în localitățile grupului VEST din raionul Soroca”, în parteneriat cu primăriile Dărcăuți, Bădiceni, Baxani, Visoca… La rândul lui,  Comitetul Local al Cetățenilor (CLC) din comuna Dărcăuți este structura neformală a locuitorilor implicată în prioritizarea sistemului public de asigurare a accesului cetățenilor la serviciul public de asigurare cu apă și sanitație în politicile publice locale, achiziționarea și monitorizarea calității lucrărilor de construcție „Instalarea unui turn de apa cu amenajarea teritoriului aferent și construcția unei cișmele în s. Darcauti r-nul Soroca”.

Astfel, CLC din comuna Dărcăuți participă la activități de instruire, colaborează cu experți în domeniu referitor la elaborarea capitolului „Apă și sanitație”, din Planul Strategic de Dezvoltare Socio-Economică a comunei Dărcăuți prin completarea chestionarelor, colectarea și oferirea datelor statistice necesare elaborării acestui document, informează populația cu privire la obiectivele, activitățile, produsele și rezultatele așteptae ale proiectului, vor realiza acțiuni de sensibilizare a locuitorilor referitor la importanța consumului apei potabile de calitate pentru sănătate.

Asociația Obștească „Pro Comunitate Băhrinești” este beneficiară a Programului de granturi locale al Uniunii Europene și implementează proiectul „Cetățeni activi pentru apă potabilă în localitățile grupului VEST din raionul Soroca”, în parteneriat cu primariile Dărcăuți, Bădiceni, Baxani, Visoca.

Programul de granturi locale este acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului pentru Regiunea Nord sunt AO Pro Cooperare Regională și AO CASMED.

 AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API)

Articolul precedentUn an de pandemie: cum sorocenii au gestionat perioada de criză?
Articolul următorÎncă o femeie din raionul Soroca a fost răpusă de COVID. În total, astăzi au fost confirmate 33 decese
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.