Cinci muniţii găsite, una neexplodată

0
14

Pe teritoriul satului Cosăuţi, au fost depistate cinci muniţii din perioada celui de-al doilea Război Mondial. Dintre acestea, una era neexplodată şi prezenta un pericol major pentru populaţie, informează Direcţia Situaţii Excepţionale Soroca. S-a întâmplat la nouă martie curent, muniţiile date au fost depistate întîmplător de către un locuitor al satului Cosăuţi în apropierea localităţii, mai spune sursa.

„Muniţiile neexplodate descoperite constitue un pericol deosebit pentru oameni, în condiţiile contactului cu acestea. Pentru prevenirea accidentului în rîndurile populaţiei vrem sa vă aducem la cunoştinţa dvs. cele mai elementare reguli de comportare şi acţiune în cazul depistării acestora: nu le atingeţi; nu le loviţi sau mişcaţi; nu le introduceţi în foc; nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente; nu lăsaţi copii să se joace cu asemenea componente; nu ridicaţi, nu transportaţi sau întroduceţi muniţiile explodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi; păziţi obiectul dat pînă la sosirea organelor de poliţie sau a Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale”, a ţinut să menţioneze Doga Eugeniu, Inspector SPC al DSE Soroca.

Potrivit DSE, de la începutul anului curent, pe teritoriul R. Moldova au fost înregistrate 11 situaţii excepţionale cu caracter tehnogen cu privire la depistarea muniţiilor neexplodate. Cele mai dese cazuri de depistare a muniţiilor se înregistrează în timpul lucrărilor de terasament, salubrizare şi lucrările agricole de pe loturile de pământ care pot duce la cazuri tragice. În caz de depistare a muniţiilor neexplodate, DSE recomandă să anunţaţi imediat Inspectoratul de Poliţie, autorităţile administraţiei publice locale şi Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale Soroca la nr. de telefon 901.


Articolul precedentTraining moldo-ucrainesc pentru consolidarea comunităţilor
Articolul următorCARITATE: Donaţiile pentru Artiom Mânzat continuă
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.