Centre de Resurse pentru Tineri vor fi deschise în trei sate

0
79
Sursa — Greatnews.ro

În trei sate din raionul Soroca va fi deschis câte un Centru de Resurse pentru Tineri, filiale ale CRT Dacia, din municipiul Soroca. Aceasta este posibil în cadrul unui parteneriat dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, a Consiliului raional Soroca și CRT Dacia.

Astfel vor fi extinse serviciile de tineret în zona rurală. Centrele vor fi create în satele Rublenița, Căinarii Vechi și Vărăncău. Acestea vor fi dotate cu tehnica necesară pentru desfășurarea activităților de către tinerii din comunitate: laptop, proiector, ecran pentru proiector, scanner/copiator, boxe audio, mobilier pentru ședințe etc.

Primăriile localităților menționate vor asigura gratuit spațiu necesar pentru activitatea centrelor, iar cheltuielile pentru întreținerea sediului va constitui contribuția autorităților la dezvoltarea serviciilor de tineret.

În urma încheierii unui acord de parteneriat, vor putea fi valorificate resurse financiare de circa 100 mii lei anual pentru Programul raional de granturi pentru tineri “Fondul pentru Tineri”, din care sunt finanțate proiecte comunitare ale tinerilor din raion. Resursele vor fi alocate în proporții egale de Minister și Consiliul raional.

Acest parteneriat se înscrie în Programul de dezvoltare a Centrelor de Tineret pentru anii 2017-2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.