Cele mai grave probleme care îi macină pe cetățeni la început de 2020

0
61
În jur de 62% dintre cei intervievați spun că situația se înrăutățește constant.
În jur de 62% dintre cei intervievați spun că situația se înrăutățește constant.

 Cetățenii moldoveni continuă să aibă mare încrede în biserică și Președintele țării. La fel ca altădată, ei continuă să se plângă de sărăcie, lipsa locurilor de muncă și necesitatea de a căuta un trai mai bun… peste hotare. Este concluzia sociologilor și demografilor, care au efectuat cel de-al 30-lea sondaj și care, pentru a trage unele concluzii, analizează și compară, în mod tradițional, mai mulți indici sociali și politici, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Sărăcia, lipsa locurilor de muncă și migrația sunt cele mai grave probleme cu care se confruntă cetățenii țării noastre. O arată primul sondaj de opinie din acest an, realizat de sociologi. O confirmă și oamenii pe care i-am intervievat noi. Aflându-ne în magazine, noi observăm că le este foarte greu să procure ceva. Se uită la produse, dar nu au posibilitate de a-și procura ceva. Satele sunt pustii. Nici nu mai are cine lucra, casele sunt părăsite.  Oamenii pleacă, caută unde este mai bine, unde este salariu stabil. Unde este o viață mai bună pentru copii.  Îmi caut de lucru și nu reușesc. Imediat ce află ce vârstă am, nu mă primesc nicăieri. Sunt inginer mecanic și nu trebuiesc nimănui, dar vreau să lucrez.

 Potrivit sondajului realizat la începutul anului curent, moldovenii se arată nemulțumiți și de situația economică din țară din ultimii cinci ani. În jur de 62% dintre cei intervievați spun că situația se înrăutățește constant. Chiar și așa, cea mai mare parte a populației spune că cea mai mare încredere o are în biserică și în Președintele țării. Studiul, finanțat din sursele interne ale Asociației Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, s-a desfășurat în prima parte a lunii ianuarie, în 83 de localități din țară și are o marjă de eroare de trei la sută.

SURSA: tv8.md

Articolul precedentCaii – 25 curiozități despre ei
Articolul următorTop 10 atracții turistice din Republica Moldova
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.