Cele mai eficiente metode de a debloca ușa mașinii de spălat

0
178

Mașina de spălat este una dintre invențiile moderne care ne ușurează semnificativ munca în gospodărie. Cu toate acestea, uneori pot apărea mici probleme tehnice, cum ar fi blocarea ușii. Dacă te confrunți cu această problemă, nu trebuie să îți faci griji. În acest articol îți vom dezvălui exact ce trebuie să faci dacă ușa mașinii tale de spălat s-a blocat.

Mașinile de spălat moderne au un sistem care permite deblocarea ușii abia după 2-3 minute după ce s-a încheiat ciclul de spălare. Aceasta este o măsură de protecție a sistemului pentru a nu risca să deschizi ușa înainte ca programul să se fi terminat.

Însă ce te faci atunci când hubloul rămâne blocat și după această perioadă? Este o sitauție neplăcută, mai ales gândindu-te că hainele tale vor rămâne în interior pentru o perioadă destul de lungă, timp în care se pot deteriora.

Există însă câteva metode simple de a rezolva această problemă.

 

  1. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să decuplezi mașina de spălat de la alimentarea cu energie electrică. Mai exact, scoate-o din priză și las-o așa pentru 10-30 de minute. Ulterior, apasă ușor încuietoarea mașinii și încearcă să o deschizi.

Important! Această metodă este de ajutor doar dacă este o problemă a lacătului. Prin scoaterea mașinii de sub tensiune, mecanismele acesteia se vor ”răci” și se vor întoarce la poziția inițială.

  1. Dacă ai o mașină de spălat de generație mai nouă, atunci aceasta ar trebui să fie dotată cu un cablu proiectat pentru deschiderea de urgență a ușii. Verifică locul unde se află filtrul de scurgere, deoarece acolo trebuie să se afle capătul acestui cablu. Producătorii obișnuiesc să coloreze acest cablu în nuanțe stridente, astfel încât utilizatorului să îi fie ușor să îl identifice. Trage de cablu și vei reuși să să deschizi ușa blocată a mașinii tale.
  2. Această metodă este mai puțin convențională, însă este la fel de eficientă. Tot ce trebuie să faci este să găsești o sârmă sau o frânghie subțire și să o plasezi în spatele ușii mașinii de spălat, în locul unde se află încuietoarea. Capetele libere ar trebui să rămână în exterior – în mâinile tale. Apoi trage capetele frânghiei sau ale sârmei în direcția opusă față de trapă. Agață încuietoarea și deschide ușa mașinii de spălat.

Alternativ, poți folosi un card bancar, sau orice altă bucată de plastic care să se potrivească. Acesta trebuie introdus în zona de blocare și apăsat astfel încât să deschizi mecanismul ușii.

sursa : https://www.ego.ro/ce-trebuie-sa-faci-daca-usa-masinii-de-spalat-s-a-blocat-asa-scoti-rufele-rapid-103885.html

Articolul precedentVasile Baș, directorul Liceului Teoretic “Constantin Stere” din Soroca: la noi colectarea banilor pentru fondul clasei este interzisă / VIDEO
Articolul următorCalea naturală de a scăpa de mucegai – este nevoie doar de oțet, apă, lămâie și bicarbonat de sodiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.