Cel puțin 174 de oameni au murit: tragedie pe un stadion / VIDEO

0
341
Cel puţin 174 de oameni au murit pe un stadion din Indonezia, după ce poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa fanii unei echipe de fotbal care au pătruns pe teren, scrie digisport.ro

indonezia
 Foto: Profimedia
Incidentele s-au petrecut sâmbătă seară, la finalul partidei Arema Malang – Persebaya Surabaya, scor 2-3, din prima ligă de fotbal din Indonezia.

A fost pentru prima dată în peste 20 de ani când Arema a pierdut în faţa rivalei Persebaya, iar fanii gazdelor au pătruns pe teren.

Poliţia, care a calificat evenimentul drept o revoltă, a încercat să-i convingă pe suporteri să se întoarcă în tribune şi a folosit gaze lacrimogene, după ce doi poliţişti au murit.

Mai multe persoane au fost călcate în picioare, conform AFP. Majoritatea a murit din cauza lipsei de oxigen în învălmăşeala creată.

În afara celor 174 de morți, aproximativ 200 de persoane au fost rănite, fiind transportate la spitale din provincia Java de Est. Printre victime se află și copii.

Folosirea gazelor lacrimogene pe terenul de fotbal este interzisă de normele FIFA, dar poliția indoneziană s-a apărat spunând că situația scăpase de sub control.

Mai multe vehicule ale poliției au fost incendiate. Șeful poliției a declarat că anticipa anumite incidente, având în vedere rivalitatea acerbă dintre cele două cluburi.

„Ne pare rău pentru acest incident… acesta este un incident regretabil care „răneşte” fotbalul nostru într-un moment în care suporterii pot urmări meciurile de fotbal de pe stadion. Vom evalua temeinic organizarea meciului şi prezenţa suporterilor. Dacă vom reveni la interzicerea suporterilor pe stadioane? Vom discuta”, a declarat ministrul indonezian al Sportului, Zainudin Amali.

Toate meciurile din competiţie au fost suspendate timp de o săptămână în urma incidentului, iar Asociaţia Indoneziană de Fotbal (PSSI) a declarat că Arema nu va mai găzdui niciun meci în restul sezonului.

  • Este unul dintre cele mai grave incidente petrecute pe un stadion din istoria fotbalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.