Ce spune primarul despre indignarea oamenilor din Voloave: “Au perfectă dreptate!”

1
679

Mai mulți localnici din Voloave indignați de faptul că vacile fostului pădurar, care are o fermă pe moșia satului, le intră pe pământurile lor și strică păpușoiul, grâul și tot ce au semănat ei, au protestat săptămâna trecută în fața clădirii fostei primării din sat. Abia după mediatizarea cazului la fața locului și-au făcut apariția reprezentanții mai multor instituții de stat ce ar fi trebuit să intervină mai repede. 

Seghei Cetulean, primarul comunei Parcani, din care face parte și satul Voloave, ne-a declarat că el este de partea oamenilor din sat. “Marcel Gânga mi-a spus că va vorbi cu lumea ca să le întoarcă pagubele și să nu se mai ajungă la judecată. La fața locului au fost și reprezentanții instituțiilor pentru a clarifica problema, de la ANSA, Inspectoratul pentru Protecția Mediului, ș.a. Am stabilit că vacile nu sunt la evidență la Voloave ci la Volovița, unde are gospodăria și unde au fost vaccinate. Eu cred că sătenii revoltați au perfectă dreptate. Dacă vacile au făcut aceste pagube proprietarul trebuia să meargă la păgubași și să discute să nu se ajungă la proteste și judecată. Eu ani la rândul mă lupt cu încălcările sale grosolane, dar el este indiferent și zice că are cu cine rezolva problemele. Le-am lămurit sătenilor care este cadrul legal, și sunt probleme în care trebuie să se implice Poliția, ANSA sau Inspectoratul pentru Protecția Mediului, iar eu pur și simplu sunt obligat să anunț aceste instituții și asta fac. De patru ori persoana a fost sancționată până acum”.

Am cerut și opinia celeilalte părți, dar deocamdată cetățeanul nu a răspuns solicitărilor noastre la telefon și SMS, totodată suntem dispuși să publicăm și părerea sa.

De-a lungul ultimilor ani localnicii s-au adresat la diferite instanțe, dar insistența lor se ciocnea de un zid invizibil, iar problema rămânea nerezolvată. Acum autoritățile locale și raionale afirmă că se va face dreptate. Să fie așa?


Articolul precedentDreptul la muncă al persoanelor cu dizabilități, promovat prin subvenții pentru angajatori
Articolul următor+527 cazuri noi de infectare cu COVID-19 în republică și 14 decese: La Soroca este stabilitate
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

1 COMENTARIU

  1. Nu cred ca se va face dreptate,ani de zile cerem de la primarul satului sa ne intoarca iazul satului ,si tot asa cum ati vazut cu padurarul ca nu se rezolva nu avem nici cu iazul.Dreptatea e la fundul marii,imi pare rau ca li sa permis strainelor sa aiba dreptul ca si cei nascuti in satul Voloave,imi pare rau foarte tare. !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.