Ce se întâmplă cu transportul public din Soroca? Autoritățile publice explică

0
2019

Astăzi transportul public municipal a ajuns foarte rar în stații și doar pe unele rute, iar pasagerii au așteptat ore în șir ca să ia transportul. Mulți soroceni nu au rezistat și au luat-o la pas. Autoritățile explică situația creată.

Unde sunt microbuzele? Cu această întrebare s-au adresat mai mulți locuitori ai municipiului la redacția Observatorul de Nord. Reporterii noștri au mers în stradă și s-au convins de faptul că stațiile sunt pline de oameni așteptând. Sorocenii sunt uluiți că microbuzele ajung la stații din “Paște-n Paște“ sau nu vin deloc. Mulți dintre ei au pornit la pas, înfruntând vremea caniculară de astăzi.

Am căutat răspuns la autoritățile publice locale, care au contracte de colaborare cu mai multe firme de transport ce prestează servicii de transportare în municipiu.

Iată ce ne-a comunicat primarul Victor Său:

“Cunosc situația chiar de dimineață de la ora 07.00. Azi dimineață și ANTA și poliția au realizat un control inopinat. Au fost verificate toate microbuzele care prestează servicii nu numai în orașul Soroca, dar și în raion și cele care se deplasează la Chișinău. S-a depistat că practic nici un microbuz nu corespunde cerințelor ca să presteze aceste servicii în siguranță și de calitate”.

La întrebarea ce întreprinde primăria pentru a remedia situația, primarul a menționat:

„Organele care își îndeplinesc atribuțiile lor. Noi am sunat și am spus să pregătească prescripția la prestatorul de servicii, care trebuie să asigure deplasarea pasagerilor prin oraș conform contractului semnat în anul 2018 și dacă ei nu își vor îndeplini serviciile, atunci să căutăm un alt prestator de servicii”.

Victor Său se arată nemulțumit că “prestatorii de servicii nici nu a informat primăria, dar a sistat activitatea sa și din ambiții și supărări pur și simplu nu au ieșit să-și îndeplinească atribuțiile” și a spus că autoritățile vor cere să fie îndeplinite condițiile contractului.

Amintim că o situație similară a avut loc în luna iunie, când în municipiu circulau puține dintre microbuzele de rută, deoarece agenții economici au trimis unitățile de transport să transporte cetățeni la o manifestație a Partidului Democrat.

Criză în transportul public din municipiul Soroca? Mâine mai multe microbuze vor transporta cetățenii la o manifestație a Partidului Democrat  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.