Ce s-a întâmplat cu soldații romani care l-au executat pe Hristos?

0
114

Din păcate, istoria nu oferă prea multe detalii cu privire la soarta soldaților romani care au participat la executarea pe cruce a lui Isus Hristos. Nu există nici o mențiune explicită în sursele istorice cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu aceștia după eveniment.

Este posibil ca soldații să fi fost pedepsiți de superiorii lor militari pentru modul în care au gestionat situația și pentru execuția brutală a lui Iisus. De asemenea, unii istorici speculează că aceștia ar fi putut fi judecați sau pedepsiți de autoritățile romane pentru încălcarea protocoalelor de execuție.

Conform tradiției creștine, soldatul roman Caius Casius Longinus a fost cel care l-a înjunghiat cu sulița pe Isus, pentru a certifica moartea acestuia. Din cauză că vinerea trebuia ca răstigniţii să moară pe cruce pentru a se evita să agonizeze sâmbăta, zi sfântă pentru evrei. Longinus era parțial orb, iar sângele lui Isus s-a prelins pe ochii lui când l-a străpuns şi şi-a recăpătat vederea în chip miraculos.

În conformitate cu o legendă creștină ulterioară, Longinus a fost convertit la creștinism de către Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, care se presupune că ar fi fost martor la evenimentul crucificării. Potrivit acestei legende, Longinus ar fi devenit el însuși creștin, a părăsit armata romană și a trăit ca un călugăr.

Articolul precedentCe s-a făcut cu hainele lui Isus după ce a fost răstignit?
Articolul următorCâte zile se ia anafura de Paște. Ce spune tradiția?!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.