Ce s-a făcut cu hainele lui Isus după ce a fost răstignit?

0
62

Conform relatărilor biblice, soldații romani care l-au răstignit pe Isus au luat hainele Lui după ce a murit pe cruce. Evanghelistul Ioan menționează în capitolul 19, versetul 23-24: “Soldații, după ce L-au răstignit pe Isus, au luat hainele Lui și le-au împărțit în patru părți, câte o parte pentru fiecare soldat, și au luat și haina Lui de deasupra, care era fără cusur, țesută dintr-o singură bucată de sus până jos.”

Potrivit unor tradiții creștine ulterioare, aceste haine ar fi fost păstrate ca obiecte sfinte și ar fi fost distribuite în diferite locuri ca relicve. De exemplu, se spune că haina lui Isus (sau Mantia) a fost păstrată în Edessa (azi Şanlıurfa în Turcia) și apoi transferată în Constantinopol, unde a fost păstrată în Palatul Imperial. De asemenea, se spune că alte bucăți ale hainelor lui Isus ar fi fost păstrate în diferite biserici sau mănăstiri din întreaga lume, cum ar fi Catedrala din Trier (Germania) sau Mănăstirea de la Sainte Chapelle din Paris (Franța).

Potrivit tradiției, coroana de spini pusă pe capul lui Isus înainte de a fi răstignit, se spune că ar fi fost păstrată în diferite locuri, inclusiv în Biserica Sfântului Spirit din Roma.

Articolul precedentCare au fost ultimele cuvinte rostite de Isus pe cruce?
Articolul următorCe s-a întâmplat cu soldații romani care l-au executat pe Hristos?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.