Ce plantează sorocenii în luna februarie?

0
134

Odată cu sosirea primăverii, gospodarii și gospodinele se apucă de îngrijirea grădinii. Unele semințe se plantează în anotimpul care va urma, iar altele le putem pune în pământ chiar în luna februarie. Gospodina Ludmila Pavlic, din Căinarii Vechi, deja a pregătit solul pentru plantațiile de anul acesta.

În grădina ei vor crește plante aromate pentru bucătărie, legume, dar și flori. Ea deja a pregătit semințele și urmează să facă cei mai importanți pași – să le planteze, să le ude și să aștepte rezultatele muncii sale.

„Am sădit anul aceste semințe de flori, am pus și niște busuioc, pătrunjel și salvie. Urmează să pun și niște ardei, roșii și castraveți. Îmi place foarte mult să am grijă de grădina mea, mă strădui să pun accent atât ca plantele să fie de folos, dar și să crească frumos și să arate bine”, ne spune femeia.

Pe lângă grădina îngrijită care o are, Ludmila mai este și profesoară de istorie. Ea educă și dăruiește cunoștințe copiilor care învață în Gimnaziul “A. Porcescu” din Căinarii Vechi. Dar voi ați reușit să vă pregătiți grădina pentru vara care vine?

Valeria Prisacari

Articolul precedentAngela Scutari: “Iubesc ceea ce fac – și o fac cu mare drag”
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Elena și Filip Iepure – peste jumătate de secol împreună
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.