„CASMED” promovează incluziunea socială a persoanelor nevăzătoare în raionul Soroca / VIDEO

0
187

Astăzi, 27 aprilie 2023, în municipiul Soroca a avut loc un eveniment de informare și sensibilizare desfășurat în cadrul proiectului „Echitate în sănătate prin responsabilizare socială” organizat de Asociația Obștească „CASMED”. Cei prezenți la eveniment au participat la o masă rotundă unde au aflat mai multe informații despre Asociația Nevăzătorilor din Republica Moldova.

Aceștia au aflat despre statisticile, proiectele implementate, premiile sportive, provocările și despre necesitățile persoanelor nevăzătoare din raionul Soroca. La sesiunea de întrebări – răspunsuri și exercițiu de sensibilizare – participanții au încercat rolul de 10 minute de a fi în pielea unei persoane nevăzătoare.

Începând cu anul 2019, Asociația Obștească „CASMED” a implementat conceptul de responsabilizare socială în sănătate în mai multe raioane, inclusiv și în raionul Soroca. Prin intermediul unui grup de pacienți format din persoane nevăzătoare, am încercat să le oferim acestora informații despre accesul la servicii de sănătate și să îi ajutăm să își facă auzită vocea și nevoile. Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății din 7 aprilie, am organizat un eveniment pentru autoritățile publice, reprezentanții instituțiilor medicale și sociale și pentru serviciile la care nevăzătorii sunt nevoiți să apeleze. Scopul a fost de a-i sensibiliza cu privire la problemele cu care se confruntă persoanele nevăzătoare și la faptul că aceștia au un potențial valoros și o experiență deosebită, care merită să fie valorificată. În acest fel, ne dorim să promovăm implicarea lor în viața socială, culturală și publică, pentru a putea împărtăși cu ceilalți ceea ce au de oferit”, ne-a spus doamna Livia Golovatîi, coordonator proiect AO „CASMED”.

Asociația Obștească „CASMED” este o organizație non-guvernamentală, independentă, non-profit, care a fost înregistrată în luna decembrie 2010, cu scopul de a sprijini persoanele în etate și alte persoane defavorizate prin dezvoltarea și implementarea de proiecte sociale, educative şi de sănătate.

Articolul precedentConducerea municipiului Soroca a felicitat angajații Direcției Gospodăriei Locativ-Comunale cu prilejul Zilei profesionale
Articolul următorCare sunt necesitățile tinerilor din Soroca? Completează chestionarul ca să le afle și autoritățile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.