Care este programul filmelor pentru weekend la Soroca? / VIDEO

0
66

Zilele Filmului Românesc ajung sâmbătă și duminică (6-7 noiembrie) la Soroca. Publicul va descoperi două dintre cele mai importante filme românești ale ultimului an, dar și un film clasic. Proiecțiile vor avea loc la Palatul de Cultură din municipiul Soroca, iar intrarea va fi liberă.

La Soroca vor fi difuzate filmele „Berliner” (2020) de Marian Crişan (sâmbătă 18:00), „Un film cu o fată fermecătoare” (1966) de Lucian Bratu (duminică 17:00) și „#dogpoopgirl” (2021) de Andrei Huţuleac (duminică 20:00).

Filmul „Berliner” (2020), regie Marian Crişan, selectat la Moscova şi Trieste. Filmul are în prim-plan un politician pe care campania electorală îl prinde blocat într-un orăşel de provincie, unde este găzduit de un localnic, tractorist de profesie.

Un alt debut este şi comedia „#dogpoopgirl” (2021), de Andrei Huţuleac, care a câştigat marele premiu la ediţia din acest an a Festivalului de la Moscova, unde a fost premiată de asemenea şi actriţa Andreea Grămoşteanu. Viaţa unei femei din Bucureşti e cuprinsă de haos după ce un adolescent îi filmează câinele în timp ce îşi face nevoile în metrou şi postează înregistrarea online. 

Ruxandra (Margareta Pâslaru), o tânără care a picat examenul la teatru, își folosește farmecul personal pentru a dovedi că poate fi actriță. Astfel ea încearcă să se apropie de mai mulți bărbați: un regizor de filme publicitare, un inginer descoperit la întâmplare în cartea de telefon și un regizor secund.

Proiecţiile se vor desfăşura cu respectarea regulilor de protecţie sanitară impuse de autorităţi.

Parteneri: Consiliul Raional Soroca, Secția de Cultură Soroca, Sponsori: Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova, Balkan Pharmaceuticals, Betty Ice Chișinău, BCR Chișinău, Lucru Manual Moldova, Symbol Media, Idegraf, HaiKuTaTa, Raquette, Print Caro.

ZFR sunt organizate de Asociaţia Cineaştilor Independenţi „Alternative Cinema” din Republica Moldova și casa de producţie Rova Film din România. Acest eveniment este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii din Republica Moldova, Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova, Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și Uniunii Cineaştilor din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.