Când biblioteca nu are vacanță

0
135

   E vară. E ultima lună de Vacanţă. Copii absorb cu plăcere din puținele zile rămase  ale vacanţei mari, se bucură de  toate năzbâtiile făcute, de orice întâmplare, savurează din plin gustul fructelor mustoase ale verii, îşi julesc de-a binelea genunchii,ca să ajungă pe un an întreg şi fac ceea ce nu au reuşit în primele luni de vacanţă.

Dar principalul, Vacanţa nu are gust, dacă nu eşti prieten  cu  bibliotecă. Aceasta este inundată de dimineaţă. La întrebarea: de ce nu dormiţi copii? Eu să fiu în locul vostru, vai ce aş dormi – dimineaţa somnul e cel mai dulce, dar ei răspund –  „Dorim să stăm mai mult la bibliotecă”. Or, biblioteca a devenit a doua casă pentru ei… La rândul nostru, ne străduim  să implicăm  copii   în viaţa de zi cu zi a bibliotecii, dar mai cu seamă într-un program interesant cu genericul ,,Biblioteca nu are vacanţă”, care este compus din diferite activităţi educative, distractive, interactive de recreere. Pe data de 11 august, bunăoară,  biblioteca pentru copii, în parteneriat cu prietenul nostru de la CSPT SOROCA  „Pro-Viaţa” am organizat o activitate care a inclus relaxare, distracţie, îmbinată cu jocuri interactive.

Acţiunea a avut loc în parcul „Mihai Eminescu”, unde toţi ne-am simţit minunat – copii au dat dovadă de multă energie implicându-se activ, au lucrat în echipe,au comunicat şi au devenit şi mai apropiaţi de bibliotecă. Împreună am fost o echipă super!!!

Maria PURICE,

bibliotecar  principal,  Biblioteca  pentru copii ,,Steliana Grama”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.