Campioana câștigă în fața outsiderului, iar sorocenii termină campionatul cu capul plecat

0
194

Campionatul raionului la fotbal, ediția 2018, a devenit istorie. Duminica trecută s-au disputat meciurile ultimei etape, în care s-a înregistrat și un rezultat surpriză — sorocenii nu au făcut deplasarea la Visoca și au cedat benevol locul secund formației Prietenia Agro. În celelalte partide echipele competitoare și-au respectat „statutul” și au fost răsplătite pe măsură: VISOCA-SOROCA: 3-0; RUBLENIȚA-BĂDICENI: 4-2; FULGER-RULTEHCOM: 2-4; OCOLINA-STEAUA: 3-8. Așadar, o succintă privire asupra clasamentului final ne dă dreptul să afirmăm că și de data aceasta s-a demonstrat ceea ce știm cu toții — satul Racovăț a fost și rămâne patria fotbalului sorocean.
STEAUA și-a permis luxul să piardă doar un singur meci (acasă), deși a avut toate șansele să parcurgă tot campionatul fără nici o înfrângere. Cel de-al doilea succes consecutiv le dă racovițenilor aripi și, deloc întâmplător, se zvonește că Steaua ar putea, din sezonul viitor, să joace în Divizia B a campionatului Republicii Moldova… După doi ani de „tatonare”, echipa RULTEHCOM (Șolcani) și-a prins la piept medaliile de argint. Este un succes meritat și este lăudabil faptul că fotbaliștii au răsplătit munca și efortul depus de primarul acestei localități, Boris Rotaru. Există speranțe că în ediția viitoare de campionat Igor Lohov și K să meargă și mai departe… Locul III, ocupat de formația din SOROCA, este, cu siguranță, un eșec al orășenilor. Pe de altă parte, insuccesul nu a venit pe loc gol, or această echipă a pus mai mult accentul pe experiență decât pe pofta de loc. Având în componență aproape toată „crema” fotbalului sorocean, echipa a fost măcinată de indisciplină și pedeapsa nu s-a lăsat așteptată… Cu părere de rău, nu pentru prima dată se oprește la doar un pas de podium echipa PRIETENIA AGRO. Cu toate acestea, efortul depus de domnul președinte Alexei Florea și, nu în ultimul rând, de antrenoarea Maria Tașnic, care duce mai departe cauza regretatului Valeriu Tașnic, a fost unul deosebit și nu ne rămâne decât să credem că va veni sărbătoarea și pe strada lor… Fără îndoială, surpriza competiției a fost echipa din RUBLENIȚA care, grație antrenorului Ilie Manea, a terminat campionatul pe un onorant loc V cu mențiunea că anul viitor avem dreptul să așteptăm de la acești fotbaliști un rezultat și mai bun. Să remarcăm și faptul că această echipă nu a făcut compromisuri și nu a înregistrat, alături de colegii din Cremenciug, nici un rezultat de egalitate… Formația din BĂDICENI a avut o evoluție pe măsura așteptărilor. Se creează impresia că acest colectiv nu are planuri mari și se conduce de principiul olimpic — important este participarea, dar nu victoria. Luați aceasta ca o constatare, dar nu ca un reproș… Echipa din CREMENCIUG a evoluat bine, chiar dacă nu are stabilitate în joc. De altfel, compartimentul ofensiv mi se pare de foarte mare perspectivă și, dacă se va lucra nițel la compartimentul „apărare”, rezultatele nu se vor lăsa așteptate. În orice caz, domnul primar Anatolie Pânzaru are toate motivele să spere la mai bine… Evoluția echipei din VISOCA a fost una fluctuantă: a început competiția cu înfrângeri la scor de hochei și a terminat cu trei victorii la activ. Probabil, dacă acest campionat nu se termina aici, formația mergea și mai departe… Chiar dacă echipa din satul OCOLINA a ocupat ultimul loc, nu pot arunca cu pietre în fotbaliștii care au demonstrat că iubesc sportul-rege și că merită tot respectul. Multe meciuri au fost pierdute la scoruri strânse și acest lucru denotă faptul că și zeița Fortuna nu a fost întotdeauna de partea echipei.
Și la sfârșit încă o constatare. Toate echipele participante merită doar cuvinte de laudă și este regretabil faptul că așa sate mari și cu tradiții cum sunt Căinarii Vechi, Vasilcău, Cosăuți, Dubna, Stoicani… rămân în afara competiției.

CITEȘTE ȘI:

”STEAUA” din Racovăț — CAMPIONI!

Articolul precedentCENTENAR: Mă rog seara și dimineața pentru Unire!
Articolul următorFapte văzute, auzite și trăite (III)
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.