Buletinul scurt de știri zilnice OBSERVATORUL – 9 februarie, 2022

0
25

Un nou buletin scurt de știri zilnice, pregătite de redacția „Observatorul de Nord” pot fi privite acum pe site. Dacă vreți să fiți informați despre știrile de acasă, urmăriți site-ul nostru www.observatorul.md și invitați-vă prietenii pe pagina noastră de Facebook și Telegram.

 O stradă din municipiul Soroca ar putea să fie redenumită

Autoritățile sorocene îi poartă cinste Maestrului Nicolae Botgros

 În cadrul unui spectacol prezentat de orchestra „Lăutarii”, la Soroca, Iurie Tănase, vicepreședintele raionului Soroca, i-a promis maestrului că una din străzile municipiului îi va purta numele. Recent, domnul Tănase ne-a declarat că a transmis către Consiliul Municipal Soroca un demers cu privire la denumirea unei străzi în cinstea Maestrului Nicolae Botgros și că la următoarea ședință a Consiliului să fie examinată această întrebare. Șefa Serviciului de presă a primăriei municipiului Soroca, Steliana Solovei,  a confirmat  că există Demersul Consiliului Raional în acest sens. Acum demersul se examinează, dar nu putem anunța concret care stradă din oraș va purta numele maestrului. Urmează, conform legislației, să fie petrecute audieri publice, în care cetățenii să vină cu propuneri, după care acestea vor fi expuse spre examinare consilierilor. Amintim că Nicolae Botgros și-a făcut studiile la Soroca, la Școala de Iluminare Culturală, astăzi Colegiul de Arte care-i poartă numele.

 Transportatorii cer majorarea tarifului pentru călătorii

   La primăria municipiului Soroca a avut loc o întâlnire a transportatorilor de călători cu conducerea urbei. Transportatorii au cerut  autorităților publice locale majorarea tarifului pentru călătoria cu transportul urban la patru lei, în loc de trei cum este  în prezent. Aceștia argumentează cu majorarea prețului combustibilului și a pieselor de schimb. Conducerea primăriei a ascultat doleanțele acestora, dar a subliniat că decizia va fi luată de Consiliul Municipal Soroca după consultările publice cu orășenii. Altfel, transportatorilor li s-a amintit de promisiunile de acum un an, când prețul a fost majorat de la doi lei la trei lei, cu condiția respectării graficului stabilit și îmbunătățirea condițiilor de transportare a oamenilor. Situația se complică deoarece atât transportatorii cât și autoritățile declară că nu au alternative – oricare decizie ar fi aprobată, va nemulțumii fie pasagerii, fie transportatorii. Primarul municipiului Soroca a declarat că știe de condițiile din transportul urban, că nu o singură dată a mers prin oraș cu microbuzul. Amintim că acum un an, la începutul lunii februarie Consiliul Municipal Soroca a aprobat proiectul inițiat de Lilia Pilipeţchi, primarul municipiului Soroca, de majorare a tarifelor pentru transportul public din Soroca.

 Băiatul de 13 ani a fost găsit!

   Băiatul de treisprezece  ani a fost găsit viu și nevătămat, de către angajații Inspectoratului de Poliție Soroca în parcul din preajma Cetății Soroca. Minorul nu a fost victima vreunei infracțiuni, informează poliția. Vă reamintim că, un băiat de treisprezece ani, din satul Rublenița era căutat de poliţie după ce a fost dat dispărut. La șapte februarie, în jurul orei opt, minorul a plecat la școală și nu s-a întors acasă. De altfel, băiatul comunică cu colegii săi pe rețelele de socializare, zicea că se află în orașul Soroca, însă nu dorea a să revină acasă.

 Numărul persoanelor internate cu COVID-19 este în scădere

       Conform informației furnizate de administrația Spitalului raional din Soroca, la ziua de astăzi, în secțiile instituției medicale sunt internate cu COVID șaizeci și patru de persoane, patruzeci dintre care sunt dependente de oxigen. În Secția anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului sunt internate trei persoane, două dintre care respiră prin mască. Vestea proastă este că în spital se tratează de această infecție și nouă copii. Pe de altă parte, în ultimele douăzeci și patru de ore din cauza COVID-ului a decedat o persoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.