Buletinul scurt de știri zilnice OBSERVATORUL – 15 februarie, 2022

0
63

Un nou buletin scurt de știri zilnice, pregătite de redacția „Observatorul de Nord” pot fi privite acum pe site. Dacă vreți să fiți informați despre știrile de acasă, urmăriți site-ul nostru www.observatorul.md și invitați-vă prietenii pe pagina noastră de Facebook și Telegram.

 După rata de vaccinare, raionul Soroca este al doilea în republică

33 la sută din soroceni s-au vaccinat cu ambele doze

Conform ultimelor date oficiale, acoperirea republicană cu o doză de vaccin anti –COVID-19, în populația generală, constituie circa treizeci și unu la sută, iar cu schemă completă – peste douăzeci și nouă procente. Până pe treisprezece februarie curent, cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă se înregistra în municipiul Chișinău–  patruzeci și cinci la sută și raionul SOROCA  cu treizeci și trei de procente din populație vaccinată.  De la începutul pandemiei, Republica Moldova a recepționat două milioane opt sute douăzeci și trei de mii trei sute șaizeci și patru  de doze de vaccin împotriva COVID-19.  Vaccinarea împotriva COVID – nouăsprezece este gratuită și recomandată de toate instituțiile de sănătate la nivel național și internațional, fiind o metodă eficientă pentru a opri răspândirea virusului.

 Dacă transparență nu e, nimic nu e

Primarul municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, a refuzat să vină… la covor

    Emisiunea ”Primarul la Covor”, care este un produs al colegilor noștri de la Nord-News. Până acum au participat la această emisiune primarii din Sângerei, Râșcani, Edineț, Fălești, Glodeni și alte localități din nordul republicii. Astăzi, jurnaliștii de la Bălți  au ajuns și în municipiul Soroca, iar invitata emisiunii trebuia să fie chiar primarul Lilia Pilipețchi, dar aceasta, cu părere de rău, a refuzat invitația Vă amintim că acum o săptămână, Steliana Solovei, șefa serviciului de presă a primăriei municipiului Soroca, le-a spus ziariștilor de la  Nord-News că „Doamna primar nu este obligată” să participe. Menționăm că timp de mai bine de doi ani, primarul municipiului Soroca a refuzat mereu invitațiile de a acorda interviuri pentru „Observatorul de Nord”, acceptând să participe doar la emisiunile prezentate de șefa serviciului de presă a primăriei.

Sunt gata sorocenii să achite 4 lei pentru o călătorie în transportul urban?

   Primăria municipiului Soroca invită cetățenii să participe la consultări publice privitor la majorarea „tarifelor pentru serviciile regulate de transport rutier contra cost de persoane în trafic local, informează autoritățile locale. Propunerea vine după discuția avută cu transportatorii din municipiul Soroca, care cer majorarea prețului pentru o călătorie, de la trei la patru lei.  Consultările publice vor avea loc online, la unu martie două mii douăzeci și doi, de la ora treisprezece și treizeci de minute.

 Verde pentru nunți. Cu excepția zonelor roșii

  Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis că, începând cu mâine, șaisprezece februarie, se va reveni la măsurile de protecție diferențiate, în funcție de pragul de alertă din fiecare localitate, stabilit în baza ratei de incidență, fiind abrogată Hotărârea din douăzeci  ianuarie prin care au fost stabilite măsuri valabile pe întreg teritoriul Republicii Moldova.  În conformitate cu această decizie,  Sistarea evenimentelor private  – nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive – rămâne în vigoare doar în pragul de alertă roșu. La fel, unitățile de alimentație publică vor putea reveni la orarul obișnuit de lucru, cu respectarea limitelor de persoane, indiferent de pragul de alertă.

Articolul precedentMergem la wc-ul din primărie pe timp de iarnă?
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: E dimineață din nou în Moldova
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.