Buletinul scurt de știri zilnice OBSERVATORUL – 14 februarie, 2022

0
43

Un nou buletin scurt de știri zilnice, pregătite de redacția „Observatorul de Nord” pot fi privite acum pe site. Dacă vreți să fiți informați despre știrile de acasă, urmăriți site-ul nostru www.observatorul.md și invitați-vă prietenii pe pagina noastră de Facebook și Telegram.

„Dăruiește cu Căldură” – o acțiune de binefacere în susținerea familiilor nevoiașe

Peste 50 de familii sorocene i-au ajutat pe cei nevoiași, cu haine și încălțăminte

  Recent, în municipiul Soroca s-a desfășurat un eveniment inedit, și anume o acțiune de caritate cu genericul „Dăruiește cu Căldură”. Este vorba despre o Campanie de binefacere organizată de Direcția raională de învățământ Soroca la inițiativa unui părinte din satul Nimereuca. „Am fost telefonați de o mamă cu trei copii din satul Nimereuca, care ne-a spus că are mai multe hăinuțe și încălțăminte pe care ar dori să le doneze unor copii din familii mai nevoiașe. În urma acelei adresări ne-am gândit bine că organizăm un fel de târg de binefacere, la care să participe mai mulți doritori de a-i ajuta pe cei care au nevoie. Decizia a fost luată de Consiliul raional al părinților și ne bucurăm că ne-a reușit”. Ne bucurăm că la evenimentul organizat de noi au participat mai mult de cincizeci de familii de soroceni”, ne-a spus doamna Angela Mușenco, șefa Direcției raionale de Învățământ. O astfel de campanie a fost organizată pentru prima dată, dar cu siguranță nu ultima. Direcția raională Învățământ planifică un astfel de eveniment și în ajunul sărbătorilor de Paști.

În instituțiile de învățământ din raionul Soroca se înregistrează cel mai mic număr de infectări, din ultima perioadă

   În instituțiile de învățământ din raionul Soroca situația epidemiologică este una satisfăcătoare. După cum ne-a relatat șefa Direcției raionale Învățământ, Angela Mușenco, la ziua de luni, paisprezece februarie, în instituțiile de învățământ situația era cea mai bună din ultima perioadă, înregistrându-se doar trei cazuri de infectare la cadrele didactice, șapte cazuri de infectare a elevilor și un caz de infectare printre personalul auxiliar. Doar o clasă a unsprezecea de la un liceu din oraș studiază online, pe motiv că un elev a fost testa pozitiv. Astfel, prognozele sumbre ale specialiștilor, conform cărora odată cu revenirea elevilor în clase situație epidemiologică se va înrăutăți, nu s-au adeverit.

 Razii nocturne desfășurate de polițiștii în comun cu angajații Inspectoratului General de Carabinieri

Polițiștii din Soroca au desfăşurat o acţiune preventiv-reactivă

   Angajații Inspectoratului de Poliție Soroca în comun cu angajații Inspectoratului General de Carabinieri, în weekend au desfăşurat razii menite să prevină şi să combată criminalitatea pe timp de noapte. Astfel, în vederea consolidării dialogului cu cetățenii și creșterii gradului de siguranță în comunitate, descurajării comportamentului delincvent prin prezența polițiștilor și realizarea activităților de prevenire și combatere a fenomenului infracțional, polițiștii au desfăşurat o acţiune preventiv-reactivă.  Forțele de ordine au patrulat cartierele, străzile și locurile identificate, mai greu accesibile, neiluminate pe timp de noapte, obiective de infrastructură, case și gospodării părăsite, care prezintă un risc sporit de comitere a infracțiunilor și contravențiilor. Scopul acestora este de a asigura, prin activităţile desfăşurate, reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii, creşterea calităţii serviciului de ordine şi siguranţă publică în beneficiul cetăţeanului.

 Echipa EFA s-a calificat în etapa următoare a turneului „Chișinăul de seară”

Continuă evoluția cu succes a fotbaliștilor echipei de Fotbal Amatori din satul Visoca, în cadrul tradiționalului turneu de fotbal cu genericul „Chișinăul de seară”. Sâmbătă, visocenii au câștigat meciul cu tinerii de la Școala Sportivă numărul doi „Voran” din capitală. Unicul gol al partidei a fost marcat de atacantul Viorel Stratulat. Datorită accestui succes și prin prisma celorlalte rezultate, fotbaliștii din Visoca și-au asigurat participarea în etapa următoare a competiției. Sâmbătă, 19 februarie,  EFA joacă, într-un meci fără miză, cu echipa din satul Bardar.

Articolul precedentSondaj: Ce ar trebui să facă cu această clădire Primăria Soroca?
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Profanare prin nepăsare
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.