Buletinul scurt de știri zilnice OBSERVATORUL – 10 martie, 2022

0
44

Un nou buletin scurt de știri zilnice, pregătite de redacția „Observatorul de Nord” pot fi privite acum pe site. Dacă vreți să fiți informați despre știrile de acasă, urmăriți site-ul nostru www.observatorul.md și invitați-vă prietenii pe pagina noastră de Facebook și Telegram.

 Ce ar trebui să facă autoritățile sorocene cu mormântul ostașilor decedați în 1944, din Piața „Libertății”?

„Observatorul de Nord” a creat recent un sondaj pe site-ul nostru, în care întrebam sorocenii ce ar trebui să facă autoritățile sorocene cu mormântul ostașilor decedați în anul o mie nouă sute patruzeci și patru, din Piața „Libertății”, din centru urbei. Mai mult de jumătate din respondenți – cincizeci și patru la sută – au fost de părerea că rămășițele ostașilor să fie neînhumate la cimitir. Treizeci și doi la sută din participanții la sondaj au susținut decizia primăriei de a reconstrui monumentul, iar paisprezece la sută consideră că monumentul să nu fie strămutat din piață, dar să fie îngrădit cu un gard decorativ.

 Decizie de ultima oră a CEC

La 15 mai nu vor mai fi organizate alegeri locale în satul Zastânca

  În cadrul unei ședințe, Comisia Electorală Centrală a anulat desfășurarea mai multor alegeri locale noi, care urmau să se desfășoare pe data de cincisprezece mai în zece localități din Republica Moldova, inclusiv în satul Zastânca, raionul Soroca. Imediat după ridicarea stării de urgență, care a fost decretată până pe data de douăzeci și patru aprilie sau după modificarea hotărârii Parlamentului prin care a fost instituită starea de urgență, Comisia Electorală Centrală va stabili o altă dată pentru organizarea scrutinului în localitățile vizate.

 ADR Nord a semnat contracte de finanțare pentru 11 proiecte noi de infrastructură.

 Reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca a devenit certitudine

  La Agenția de Dezvoltare Regională Nord au fost semnate ultimele contracte de finanțare cu noii beneficiari și parteneri în cadrul proiectelor de infrastructură care, în următorii doi ani, vor fi implementate în mai multe localități din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova.  Contractele de finanțare vizează cele unsprezece proiecte incluse în Planul anual de finanțare din mijloacele financiare ale Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală pentru anul două mii douăzeci și doi, ai căror beneficiari dispun de documentația necesară pentru demararea procesului de implementare a proiectului. În cadrul unor proiecte se desfășoară în prezent proceduri de achiziții publice. Noile proiecte de infrastructură vor obține finanțare din Fondul Național de Dezvoltare, iar pentru anul în curs, au fost alocați circa o sută cinci milioane de lei pentru implementarea celor unsprezece proiecte. Printre aceste proiecte se numără și  reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie din municipiul Soroca.

 De săptămâna viitoare ar putea fi anulate toate restricțiile anti-COVID 19

 Dacă situația epidemiologică nu se va înrăutăți, începând cu data de cincisprezece martie restricțiile anti-COVID ar putea fi anulate. Despre aceasta a declarat recent Ministerul Sănătății, care atenționează că până atunci, când va fi anulată Starea de Urgență, rămân în vigoare toate măsurile instituite anterior de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică, inclusiv purtarea măștii și respectarea distanței fizice. Vă reamintim că, În ultimele douăzeci și patru de ore, în Republica Moldova s-au înregistrat  două sute douăzeci și șase  de noi cazuri de COVID-nouăsprezece, iar șase persoane au murit din cauza complicaţiilor provocate de noul coronavirus.

Articolul precedentSoroca a devenit temporar pentru zeci de ucraineni a doua casă / VIDEO
Articolul următorCe motive ar avea „acceleratul de Kiev” să nu oprească în „gara Chișinău”?
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.