„Buldozerul” sorocean, Vadim Cobâlaș, legenda clubului francez „Bordeaux Legles”

0
1226

                Cel mai bun produs al fotbalului sorocean din toate timpurile este, cu siguranță, rugbistul Vadim Cobâlaș. Poreclit de colegi „buldozerul”, a intrat recent în galeria de celebrități a clubului francez „Bordeaux Legles”. Alături de alți sportivi renumiți, Vadim a fost înscris cu litere de aur în istoria legendarului francez.

Vadim Cobâlaș s-a născut în orașul Soroca, pe data de 30 iulie 1983. Înălțimea 183 cm, greutatea 120 kg. Cariera sportivă și-a început-o la clubul „Blumarine” (Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport), în componența căruia a devenit campion al Republicii Moldova. După aceasta au urmat „Dinamo” (București) și a devenit campion al României, clubul VVA (Monino, Rusia) – de 5 ori campion al Rusiei, echipa „Sale Sharks” – primul jucător moldovean în campionatul Angliei și cel mai bun jucător al echipei în stagiunea 2013/2014, iar din anul 2016 evoluează în Franța, la echipa „Bordeaux Legles”, unde a fost inclus în echipa-fanion a tuturor timpurilor!

Pentru selecționata Republicii Moldova evoluează din anul 2005 și de cinci ori a fost desemnat cel mai bun jucător al anului. (Dan AOLEI)


Articolul precedentDin 10 mai, credincioșii pot participa la slujbele religioase: Ce recomandări trebuie să respecte
Articolul următorFără cazuri noi de coronavirus în raionul Soroca și astăzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.