„Buldozerul” sorocean, Vadim Cobâlaș, legenda clubului francez „Bordeaux Legles”

0
1224

                Cel mai bun produs al fotbalului sorocean din toate timpurile este, cu siguranță, rugbistul Vadim Cobâlaș. Poreclit de colegi „buldozerul”, a intrat recent în galeria de celebrități a clubului francez „Bordeaux Legles”. Alături de alți sportivi renumiți, Vadim a fost înscris cu litere de aur în istoria legendarului francez.

Vadim Cobâlaș s-a născut în orașul Soroca, pe data de 30 iulie 1983. Înălțimea 183 cm, greutatea 120 kg. Cariera sportivă și-a început-o la clubul „Blumarine” (Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport), în componența căruia a devenit campion al Republicii Moldova. După aceasta au urmat „Dinamo” (București) și a devenit campion al României, clubul VVA (Monino, Rusia) – de 5 ori campion al Rusiei, echipa „Sale Sharks” – primul jucător moldovean în campionatul Angliei și cel mai bun jucător al echipei în stagiunea 2013/2014, iar din anul 2016 evoluează în Franța, la echipa „Bordeaux Legles”, unde a fost inclus în echipa-fanion a tuturor timpurilor!

Pentru selecționata Republicii Moldova evoluează din anul 2005 și de cinci ori a fost desemnat cel mai bun jucător al anului. (Dan AOLEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.