Bugetari soroceni, pregătiți buzunarele – vin banii

0
400
sursa foto: gov.md

Întrunit într-o ședință specială, cabinetul Chicu a decis că pentru a asigura achitarea premiului anual bugetarilor pentru rezultatele activității în anul 2019, Guvernul va redistribui anumite sume de bani și, de asemenea, va disponibiliza fonduri suplimentare.

Așadar, în acest scop Peste 145 de milioane de lei vor fi redistribuiți și din acești bani vor fi achitate premiile bugetarilor pentru anul 2019, neplătite anul trecut. Pentru plata premiilor sunt prevăzute și resurse financiare suplimentare, pentru 19 autorități publice centrale, în valoare totală de 520 de milioane de lei..

Potrivit precizărilor din ședință, Guvernul a aprobat repartizarea și redistribuirea unor alocații prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2020. Suma totală a fondurilor repartizate constituie aproximativ 145,5 milioane de lei. Din acești bani, se va acorda „premiul anual personalului din unităţile bugetare pentru rezultatele activităţii în anul 2019”.

În acest scop, pentru autoritățile publice centrale vor fi redistribuite 117,1 milioane de lei, iar către bugetele locale vor fi transferate 28,4 milioane de lei. Sumele respective sunt acoperite din alocațiile prevăzute în Bugetul de stat pentru implementarea sistemului unitar de salarizare în sectorul bugetar. „Banii sunt necesari pentru achitarea premiului anual pentru rezultatele anului 2019. Este vorba de suma de aproape 520 milioane de lei. În rezultatul verificărilor cu autoritățile publice centrale și locale, s-a identificat că în bugetele acestor autorități este un deficit pentru acest articol de cheltuieli. De aceea, astăzi prin hotărârea respectivă, noi suplimentăm acest buget, astfel încât toate instituțiile bugetare și, inclusiv școlile profesionale, să poată achita premiul anual pentru angajați”, a declarat prim-ministru Ion Chicu.

Articolul precedentBani: dolarul s-a lăsat „îmblânzit”, iar euro a luat-o „razna”
Articolul următorUnii beneficiari de pensii și alocații vor primi un suport unic financiar de 1000 lei
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.