Biserica de lemn cu hramul „Sfinţii Martiri Brâncoveni” – atracție turistică populară din Soroca

0
1073

Biserica de lemn din municipiul Soroca este unică de felul ei în această regiune, fiind construită în stil maramureşean. Sfântul locaș cu hramul „Sfinţii Martiri Brâncoveni” se află în preajma Nistrului și a fost dăruit sorocenilor de conducerea României. Biserica a fost ridicată între 2011-2012, are o înălțime de 25 de metri şi este acoperită cu şindrilă din lemn.

Locașul aparține Mitropoliei Basarabiei și este nu doar un centru spiritual, ci și cultural, enoriașii se adună aici atât în zile de slujbă, la sărbătorile religioase și la cele naționale.
Vă recomandăm să veniți aici în zile de sărbătoare, și mai ales în această duminică, la 16 august, zi în care sunt cinstiți „Sfinţii Martiri Brâncoveni” și este marcat hramul bisericii, pentru a avea parte de amintiri deosebite. Enoriașii, dar și pelerinii găsesc la această biserică un loc plin de sfințenie. „Bijuteria” din lemn s-a integrat în scurt timp în peisajul urban, de parcă ar fi fost ridicată aici de secole.

Curtea bisericii găzduiește adesea evenimente pentru enoriași, iar în preajmă se află și o troiță din lemn la care sunt pomeniți eroii acestui neam.


Articolul precedentNelea ZAHARIA: „Copilul din mine, mă îndeamnă să fac ceva nou și interesant”
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Anti-termopan
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.