Baxani : a fost toloacă, va fi parc! VIDEO

0
179

Peste câteva săptămâni, în satul Baxani va avea loc un eveniment inedit — în locul unei toloace va fi amenajată o frumusețe de parc, care va bucura ochii localnicilor și oaspeților satului.

    Această „metamorfoză” va fi posibilă grație implementării unui proiect cu genericul ”Baxani pentru mediu sănătos și curat”, în cadrul unul Program cu genericul „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API) și Asociația Obștească INFO DAVA din Soroca. Primarul satului Baxani Ghenadie Pereteatcu și activista civică Greta Grosu, originară din acest sat, au povestit, în cadrul emisiunii „Observatorul”, la ce etapă este realizarea acestui proiect, care sunt problemele cu care se confruntă administrația publică locală și comunitatea în implementarea lui.

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.