Bătrânețea începe de la picioare: 5 moduri de a încetini îmbătrânirea

0
690

Vechii chinezi erau convinși că corpul uman începe să îmbătrânească de la picioare. Nu degeaba cărțile lor de medicină descriu mai multe tehnici care ajută la întărirea picioarelor, care pot întârzia mult timp apariția bătrâneții. Efectuați în mod regulat aceste 5 exerciții simple și astfel speranța de viață va crește semnificativ.

Mersul desculț: mergeți desculți cât mai des posibil. Desigur, este mai bine să mergi pe pământ, dar dacă nu aveți o astfel de oportunitate, atunci măcar fă-o acasă. Chiar dacă ai podeaua rece, tot scoateți papucii pentru cel puțin 10-15 minute. Fă asta minim de 3 ori pe zi și vei trăi mult mai mult.

Mersul pe călcâie și degete de la picioare: Încercați să mergeți regulat pe degetele de la picioare, pe călcâie și pe interiorul și exteriorul tălpilor. Acest exercițiu simplu întărește perfect mușchii și oasele picioarelor și îmbunătățește circulația sângelui. În consecință, îmbunătățește funcționarea organelor interne. Încearcă. Nu este deloc dificil, iar beneficiile pentru organism sunt enorme.

Lovirea tălpilor de la picioare: Începeți să vă loviți zilnic picioarele. Loviturile ușoare trebuie aplicate imediat în spatele degetelor de la picioare, cu un ciocan de cauciuc sau de lemn, un sucitor sau doar cu o sticlă goală.  După un timp, vei simți o căldură plăcută, răspândită în corpul tău, iar în sufletul tău ia naștere o senzație de calm. Chinezii consideră această metodă una dintre cele mai bune modalități de a îmbunătăți circulația sângelui nu numai la nivelul picioarelor, ci și în întregul corp.

Masajul : De asemenea, medicii chinezi recomandă masarea regulată a unui punct special din arcul piciorului. Acest punct este situat chiar în spatele degetelor de la picioare, în mijlocul arcului piciorului. Acest masaj îmbunătățește circulația sângelui și relaxează mușchii picioarelor. Este recomandabil să faceți acest exercițiu dimineața și seara. Există două moduri de a efectua un astfel de masaj: uscat și umed. Cu masajul uscat, trebuie doar să apăsați acest punct de 20 de ori, fără pauză, mai întâi pe un picior și apoi pe celălalt. Pentru a face un masaj umed, turnați apă la 38 de grade Celsius într-un lighean, apoi puneți picioarele în el și așteptați ca acestea să se înroșească. După aceea, cu degetele mari simultan pe ambele picioare, începeți să masați punctul fără pauză. Etapa finală: frecați picioarele cu mâinile timp de 3-5 minute.

Dușuri contrastante: Dușurile contrastante sunt foarte utile pentru picioarele noastre. Alternând apa caldă cu apa rece, această metodă accesibilă mărește tonusul picioarelor, îmbunătățește circulația sângelui și întârzie bătrânețea. Și, bineînțeles, nu uitați să vă mișcați cât mai mult posibil. Mergeți mai des, aveți grijă de picioarele voastre. Amintiți-vă că mișcarea este viața.

Aceste cinci metode simple pot ajuta la îmbunătățirea sănătății picioarelor și la încetinirea procesului de îmbătrânire. Prin integrarea lor regulată în rutina zilnică, veți observa nu doar o îmbunătățire a mobilității, ci și o stare generală de bine. Așadar, acordați atenție și timp sănătății picioarelor – ele vă susțin literalmente în fiecare zi!


Articolul precedentDecizia Consiliului Municipal Soroca de majorare a tarifelor pentru evacuarea deșeurilor a fost contestată de Consilierii Fracțiunii PAS
Articolul următorVremea la Soroca: prognoza meteo pentru duminică, 14 aprilie 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.