Aventura „micilor exploratori” prin Soroca de cândva

0
149

   Micii „Exploratorii” de la Centrul de Creație pentru copii și adolescenți „Speranța” au mers în vizită la Muzeul de Istorie și Etnografie “Nicolae Bulat” din Soroca. Împreună cu conducătoarea cercului Marina Omelcenco au studiat toate piesele expuse în muzeu. Și-au amintit că acum un an, Nicolae Bulat a fost cel care îi ghida la muzeu.

  Recent în incinta muzeului a fost vernisată expoziția de fotografii cu genericul „Soroca interbelică”. Copiii, uu admirat poze cu clădirile vechi din perioada când Soroca era parte a Regatului României. Au fost impresionați de liceul pentru fete „Domnița Ruxandra” și liceul pentru băieți „A.D. Xenopol”.
„Micii exploratori au fost mereu interesați de arhitectura clădirilor de cândva. În pozele expuse au văzut și Cetatea Soroca și Nistrul. O fetiță de la cercul nostru a menționat chiar că ar dori să trăiască pe vremea celor clădiri căci erau frumoase iar acum nu se mai construiesc asemenea”, ne-a spus Marina Omelcenco, conducătoarea cercului „Exploratorii”.
  Multe clădiri din acea perioadă nu mai sunt, dar cele care sunt arată foarte urât. Pe lângă lecția de istorie, copiii au și avut o lecție de educație, datorită căreia au înțeles că după ei vin și alte generații de copii care vor urma să vadă ce a mai rămas din aceste clădiri de cândva.

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentPrimarul comunei Bulboci, Filip Crâșmari, a părăsit Partidul Socialiștilor și a aderat la Mișcarea Pentru Popor
Articolul următorConsultări publice fără public la Primăria Soroca / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.