Au vrut să salveze un consătean, dar au rămas blocați și ei în fântână: Trei locuitori ai satului Șeptelici au fost salvați

0
2050
Foto: DSE Soroca

Incidentul a avut loc ieri, 5 septembrie, aproximativ la ora 10:13. În cadrul Direcţiei Situaţii Excepţionale Soroca a parvenit informaţia de la serviciul unic 112 precum că două persoane au căzut într-o fântână din satul Şeptelici, raionul Soroca. Ulterior s-a constatat că încă o persoană a rămas blocată în fântână, dorind să acorde ajutor  celor doi consăteni.

Potrivit informațiilor oferite de Direcție Situații Excepționale Soroca, după preluarea  apelului, în decurs de 15 minute, la o faţa locului a ajuns o autospecială  cu o echipă de trei salvatori şi ofiţerul superior al Serviciului Intervenţie.

Foto: DSE Soroca

Slvatorii au constatat că în fântâna se aflau deja trei persoane care erau în viaţă. Este vorba despre Mitrică Ghenadie a.n 1983, Gheorghiţă Mihai a.n 1981, Popilioţchi Serghei a.n 1984, toți domiciliați în s. Şeptelici.

Din spusele sinistratului Gheorghiţă Mihai care se afla într-o stare mai satisfăcătoare, cet. Mitrică Ghenadie s-a coborât în fântână cu ajutorul sfoarei pentru a cerceta fântâna și pentru a se aproviziona cu apă potabilă (nivelul apei în fântână fiind foarte mic).

La apariţia insuficienţei de oxigen persoana dată nu a avut posibilitatea să iasă din fntână.  Respectiv pentru acordarea ajutorului, în fântână s-a coborât Gheorghiţă Mihai, care la fel a suferit de insuficienţă respiratorie şi a rămas blocat în fântână.

Foto: DSE Soroca

La scurt timp în fântână a coborât şi a treia persoană – Popilioţchi Serghei care, la fel, a rămas şi el blocat în fântână.

Fântâna este construită din inele de beton cu diametrul de 1 m, cu o adâncime de aproximativ 15 m şi cu un nivel de apă la moment de aproximativ 0.3 m.

De către efectivul USP Soroca la ora 10:35 a fost extrasă prima persoană cet. Gheorghiţă Mihai, după care şi celelalte persoane.

În urma examinării medicale nu sau depistat careva leziuni corporale, ulterior au fost transportaţi la spitalul Raional Soroca pentru îngrijiri medicale.


Articolul precedentTop 10 articole vestimentare care au fost cândva la modă: de la Rochiile cu arsenic la Pălăriile cu mercur
Articolul următorStoianoglo: “Concluzionez cert că, anume datorită fostei conduceri a BNM a fost posibilă realizarea ”furtului miliardului”.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.