Astăzi la Soroca a fost marcată ziua profesională a bibliotecarului

0
150

Reprezentanții din cele 56 de biblioteci din raionul Soroca, au avut ocazia, astăzi, să serbeze ziua lor profesională. Ziua de azi nu a fost specială doar prin faptul că au primit laude și diplome, dar mai mult pentru reunirea lor, fiind deja al treilea an de când nu s-au mai întâlnit față în față.

Acest eveniment, a fost mai mult o recapitulare a activității din anul 2021. Au fost prezentate unele statistici despre activitatea bibliotecilor, despre evaluarea bibliotecilor, care a avut loc în același an și care a fost susținută doar de 52 dintre ele. Desigur că s-au înmânat diplome, prin care li s-a mulțumit bibliotecarilor pentru sprijinul, suportul și munca care o depun zilnic pentru a promova cartea.

„E un prilej de a ne vedea ochi în ochi și de a ne vedea rezultatele noastre acumulate pe parcursul anului 2021. Eu le doresc celor 71 de bibliotecare multă sănătate, putere în vultoare evenimentelor pe care le avem. Să facă față lucrurilor așa cum au făcut și în perioada pandemiei. Atunci fetele s-au mobilizat și au trecut la activități online, au atras spre bibliotecă utilizatorul virtual, având un impact foarte bun. Ele au fost încadrate în diferite proiecte și au încheiat acorduri de parteneriat per raion. Desigur că în cap de masă stă cartea și lectura ca utilizatorul fizic să revină la bibliotecă cu mare drag”, ne-a vorbit organizatorul acestui eveniment, Tamara Coșciug, specialist superior al Secției de Cultură și Turism Soroca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.