Astăzi este (și) Paștele Cailor: Tovarăși datornici, aveți soveste!!!

0
142

  Ziua de astăzi este semnificativă nu doar prin faptul că se sărbătorește Înălțarea Domnului, dar și prin tradiționalul la români…Paștele cailor! Adică, acei care au datorii și au promis să le returneze chiar de Paștele cailor astăzi au posibilitatea reală pentru a onora cuvântul dat. Acest lucru se referă și la acei, care au datorii față de Observatorul de Nord. Într-un cuvânt, tovarăși datornici, aveți soveste.

    Altfel, expresia „la Paștele cailor”, care nu e de regăsit în alte spații culturale decât cel românesc, a intrat în limbajul comun desemnând ceva foarte îndepărtat ca timp, sau niciodată… O legendă spune că, atunci când Fecioara Maria îl năștea pe Isus, caii făceau mare gălăgie. Aceasta i-ar fi blestemat să fie animale mereu flămânde, cu excepția unei singure zile pe an: Paștele cailor.

Sărbătoarea este prilej pentru organizarea de târguri și pentru încheierea unor afaceri. De Paștele lor, caii nu sunt puși la căruță, iar în trecut, în unele zone, se făceau slujbe religioase pentru sănătatea animalelor.

Articolul precedentDONAȚIE: Mai multă siguranță pentru nou-născuții, gravidele și medicii din Soroca
Articolul următorVeste bună: Dacă ați muncit (legal) în Turcia, pregătiți buzunarele…
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.