Ascultați ce spune doctorul : 10 motive să nu ne temem de coronavirus”

0
1181

  Doamna Monica Holicov, medicul ieșean care s-a oferit voluntar să meargă în infernul de la Suceava și să ajute la punerea pe picioare a maternității de acolo, ne îndeamnă să nu ne temem de coronavirus și ne prezintă 10 motive pentru care nu trebuie să pierdem imaginea de ansamblu. Monica Holicov este medic la Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi.

Iată postarea renumitului medic ieșean or,  fiindcă suntem asaltați de atâtea informații și isterie in toate mediile există riscul de a pierde imaginea de ansamblu.

  1. 95% din pacienții infectați s-au vindecat. Deși există o mulțime de accidente aviatice, toată lumea călătorește cu avionul.

2. In cele mai multe cazuri simptomele gripei date de coronavirus sunt ușoare și de multe ori asimptomatice.

3. Mortalitatea este mică (aproximativ, 1- 5%).

4. Dacă ne imbolnăvim totuși, trebuie să mai avem și alte boli ca să „reușim” să și murim.

5. Deja cunoaștem acest virus din punct de vedere genetic. Când a apărut HIV-ul in 1980 a fost nevoie de 2 ani ca savanții să-l identifice.

6.Putem deja detecta prezența lui in organismul uman atât prin antigen cât și prin anticorpi.

7. Stim deja că nu este un virus foarte rezistent, din moment ce apa și săpunul sunt suficiente pentru dezinfecția mâinilor, iar soluțiile pe bază de alcool, clor sau apă oxigenată il distrug pe suprafețe.

8. Suntem deja siguri că imunitatea noastră naturală  il poate distruge, fără a fi nevoie de medicamente care nu s-au inventat incă.

9. Cunoaștem că e imposibil săte contaminezi trecând pe langăcineva infectat pe stradă, pentru infectare fiind necesară o expunere suficient de mare prin contact prelungit cu o persoană bolnavă…dovada fiind numărul mare de doctori și personal medical care s-au îmbolnăvit.

10. S-a văzut deja cum carantina draconică și statul in casă nu a scăzut și numărul morților acesta fiind chiar mai mare în țările cu limitare severă a interacțiunii sociale.

Trebuie cu toții să fim constienți că acest virus există și că reprezintă o enormă problemă medicală, politica, socială și economică, dar lumea întreagă nu a avut niciodata resurse medicale mai bune de a lupta cu un patogen. Rămâne să vedem dacă ne vom putea salva și economic”.

Sursa:NORDESTNEWS.RO

Articolul precedentVictoria Andriuța: Banii publici trebuie să aducă…fericire
Articolul următorJocurile Olimpice de la Tokyo ar putea fi anulate definitiv
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.