Aproape un milion de puieți cresc în pepiniera Întreprinderii pentru Silvicultură din Soroca / VIDEO

0
246

Pădurile, sunt bogăția noastră comună și de obicei ne amintim de ele doar atunci când dispar, ori se defrișează în exces. Și fiindcă pădurarii sunt responsabili nu doar de curățarea și defrișarea planificată a arborilor, ci și de înmulțirea lor, este bine să știm că la Soroca există o pepinieră în care sunt plantați, conform informațiilor oficiale, aproape un milion de puieți.

Pe lângă pepinieră, alt sector important al întreprinderii de stat, este secția de prelucrare a lemnului, locul unde se fac multe lucruri frumoase. Și fiindcă toamna se numără nu doar bobocii, avem un prilej în plus să aflăm care-s activitățile de bază la întreprinderea pentru silvicultură din Soroca.

Conducerea întreprinderii se mândrește cu realizările colaboratorilor. Dar fiindcă nu există pădure fără uscături, conducătorul întreprinderii pentru silvicultură din Soroca, crede că dacă se depistează careva încălcări majore și furturi de lemn în întreprindere, organele de drept ar trebui să-și facă treaba, iar ei sunt deschiși pentru colaborare.

Amintim că în a treia sâmbătă a lunii septembrie, se sărbătorește Ziua lucrătorului din silvicultură, motiv pentru pădurari și alți lucrători din silvicultură să analizeze lucrul făcut peste an și să-și facă planuri noi din care să aibă de câștigat Măria sa, Pădurea.

Reportajul este realizat în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.