Aproape 600 de copii au fost înscriși în clasa I, urmează încă o etapă de înscriere

0
223

598 de copii au fost înscriși în clasa I în cele 45 instituții de învățământ școlar în prima etapă de înmatriculare, informează Direcția Învățământ Soroca. Alte peste 280 locuri mai rămân libere, deocamdată.

Cei mai mulți copii sunt înscriși, la această etapă, la liceele “Petru Rareș” – 75 și  „Constantin Stere” – 73 viitori elevi. La Gimnaziul Rublenița sunt înscriși în clasa I 32 copii, iar alți 30 vor învăța la liceul Ion Creangă.

 25 elevi au completat locurile existente în Gimnaziul Racovăț, iar la gimnaziile Dumitru Matcovschi și „A. Porcescu” din satul Căinarii Vechi au fost înmatriculați până acum 23, respectiv 22 viitori școlari.

Potrivit DÎ 287 locuri mai rămân libere, așa că părinții pot înscrie copii la școală în ce-a de-a doua etapă, care se va desfășura în perioada 22 iunie-28 august.

În anul de studii 2020-2021  în școlile din raionul Soroca sunt planificate a fi deschise 53 de clase de I-a pentru peste 800 de elevi. 

Sursa: Direcția Învățământ Soroca

Articolul precedentAUDIO. Povață și Dojană (III): RĂDĂCINILE sau un fel de arbore genealogic
Articolul următorPărinții sunt împotriva studiilor la distanță și doresc revenirea la învățământul „clasic”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.