Anatol Crețu — meșterul care dă viață lemnului

0
79

În viață a ales să fie inginer-constructor, însă soarta i-a schimbat calea. Anatol Crețu din raionul Criuleni se ocupă de prelucrarea lemnului. Pasiunea sa a apărut din adâncul sufletului, ca mai târziu să se transforme într-o sursă de venit.

“Eu sculptez lemnul de 15 ani. La început am făcut-o din pasiune, iar pe parcurs a devenit și ca o sursă de venit. Am învățat meșteșugul de la un meșter din Ucraina, care mi-a transmis unele secrete, care m-au ajutat foarte mult în procesul de lucru.”
Meșterul nu se lasă inspirat de careva modele standard, ideile de creație vin pe neașteptate. Creațiile sale se evidențiază prin aceea că fiecare dintre ele este unică și astfel atracția publicului este una mai sporita. Cartea de vizită a meșterului sunt icoanele. Încă din strămoși o icoană în casa unui om semnifică bunul-simț și frica de Dumnezeu. Icoana reprezintă simțirea religioasă cu credința. Meșterul speră să fie continuată tradiția de cineva din familie, însă copiii săi au alte viziuni asupra vieții lor și preocupații departe de acest meșteșug. Unicul om din familie care îi împărtășește pasiune este soția, care se ocupă de confecționarea costumelor populare.
Meșterul Anatol Crețu își dorește să nu dispară tradițiile și obiceiurile strămoșești și ne îndeamnă pe toți să le păstrăm precum predecesorii noștri le-au păstrat.

Doina Purici,
studentă, anul I la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.