Anastasia a ales drumul cel mai greu, fiindcă el duce spre succes / VIDEO

0
915

Anastasia Șocot, provine dintr-o familie mixtă, tatăl fiind rom și mama moldoveancă. De când se ține minte i-a plăcut să învețe. Cu toate acestea, după absolvirea clasei a IX-a, drumul către școală i s-a închis. Situația financiară modestă a familiei nu i-a permis să-și continue studiilor la vreunul dintre colegiile din oraș.

Timp de trei toamne la rând, inima Anastasiei se strângea de tristețe în momentul în care privea șirurile de copii îndreptându-se spre școală, în timp ce ea rămânea în acasă.
Vara aceasta a fost momentul de cotitură în destinul fetei. Anastasia a hotărât să-și ia soarta în propriile mâini și s-a angajat la fabrica Alfa Nistru. La 1 septembrie avea suma necesară de bani pentru a plăti taxa de școlarizare la Colegiul “Mihai Eminescu” din Soroca.

Recent, Anastasia Șocot a susținut ultimul examen din cadrul sesiunii de iarnă. Bucuria ei este dublă, reușind nu doar să obțină note trecătoare la sfârșitul semestrului, dar și să se integreze în colectivul de elevi.

Amintim că Anastasia este începând cu luna ianuarie 2024 printre beneficiarii celor 50 de burse de merit pentru elevii și studenții de etnie romă, acordat de Ministerul Educației și Cercetării.


Articolul precedentAnul nou începe cu majorări de salarii, dar și cu scumpiri
Articolul următorLa sfat cu inteligența artificială: În lumea păsărilor
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.