Amintiri tipărite pe pânză create de copii din cadrul primului tur al taberei E-vacanța / GALERIE FOTO

0
41

Recent, o dată cu finisarea primului tur al taberei „E-vacanța”, copii care au participat, și-au regăsit lucrările la expoziția de la Palatul de Cultură. O parte din acele fotografii au fost făcute de copii care s-au refugiat din Ucraina în Soroca, De aceea ele o să fie transportate anume în locul unde se află cei mai mulți dintre ei, la tabăra „La Dumbrava”.

Ludmila Talmazan a rămas doar cu emoții pozitive și cu amintirii plăcute din cadrul taberei, deoarece a văzut rezultate și dorință de a se dezvolta din partea elevilor. „Tabăra a fost o ocazie bună de a explora noi subiecte într-un mod distractiv pentru tineri. A fost o provocare și pentru mine de a căuta pentru fiecare oră noi circumstanțe, modalități, strategii de creație jurnalistică, să le fie cât mai interesant participanților și, în același timp, să-și formeze niște abilități în domeniu. „O aventură detectivă ”, i-aș mai zice, căci un reporter adevărat se simte deseori cercetător, anchetator, arheolog și turist, în cazul nostru. La atelierul „Reporter de vară” s-au înscris în jur de 30 de elevi din raionul Soroca. Împreună am făcut vox-uri stradale, interviuri, reportaje turistice și de eveniment, care pot fi văzute pe pagina de socializare a Direcției Învățământ Soroca. La ultimele activități, lumea deja îi recunoștea pe tineri, semn că s-au făcut remarcați”.

În cadrul ultimei ore, participanții au primit diplome cu nominalizarea „Reporter de vară”. Cine știe, poate, această experiență va deveni pentru unii primul pas spre o carieră în jurnalism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.