„AMICII NISTRENI” și „CASA SPERANȚELOR” — împreună depășim bariere

0
165

Timpurile când Societatea orbilor din Soroca era o instituție care oferea persoanelor cu dizabilități (probleme de vedere) nu doar un acoperiș de-asupra capului, dar și un loc de muncă au rămas în istorie. Nu au rămas în istorie însă și sutele de oameni care au fost lăsați, în mare parte, în voia sorții, or eforturile depuse de organele de conducere ale societății sunt insuficiente pentru a ajuta acest grup social și a integra în societate persoanele cu handicap de vedere — astăzi o duc greu toți, darămite invalizii.

Cu atât mai mult este benefic și aidoma unui balon cu aer sprijinul acordat acestor persoane de către două doamne inimoase — Ala Taran și Valentina Onica, care au fondat o Asociație Obștească cu o denumire cât se poate de sugestivă, „Centrul de Asistență Socială Casa Speranțelor”. Adică, până când persoanele cu dizabilități trăiesc doar cu speranța că va veni sărbătoarea și pe strada lor, acest Centru face pași concreți pentru a le face viața mai ușoară și mai interesantă. Ultima, dar nu cea din urmă (cu siguranță!) ispravă a doamnelor Taran și Onica este implementarea proiectului „Împreună depășim bariere”…

Continuarea articolului o găsiți mâine, în ziarul Observatorul de Nord.  Căutați publicația în oficiile poștale și la chioșcurile de presă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.