Amicii Nistreni au adus mai multe victorii de la Festivalului Sportiv al Nevăzătorilor

0
70

La Chișinău s-a desfășurat o nouă ediție a  Festivalului Sportiv al Nevăzătorilor. Printre participanți au fost și soroceni, care s-au manifestat bine și au obținut mai multe premii importante.

Soroca a fost reprezentată de membrii Clubului Amicii Nistreni. Sportivii au participat la probe precum: dame, șah, golbal și powerlifting, ne-a comunicat Vladislav Banari, președintele clubului Amicii Nistreni.

În rezultat, echipa de golbal din care fac parte Vladislav Banari, Marcel Cazac, Tudor Cernavca și Vitalie Gârbu au obținut premiul II.

Tudor Novițchi și Andrei Ceban s-au întors cu premiile II și III la proba de dame, iar

Ghenadii Coțaga a reprezentat Soroca la powerlifting, obținând premiul III.

“Sportul înseamnă sănătate și viață. Pentru noi, nevăzătorii, este un motiv în plus de a duce o viață mai activă. Se știe că nevăzătorii nu au unde munci  și nici multe activități, astfel sportul ne ajută să socializăm și să ne îtreținem corpul într-o formă bună”, menționează Vitalie Gârbu.

La Festivalului Sportiv al Nevăzătorilor din acest an au participat 70 de sportivi de pe ambele maluri ale Nistrului.

Articolul precedentDupă mai multe luni de așteptări, SEMAFORUL de pe Calea Bălțului are SEMNAL SONOR!
Articolul următorPericulos! Arta și tradițiile mor odată cu educația muzicală
(Zabulica) Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM, (2008). Licențiată în Jurnalism. Deținătoare a premiului ”Mărul de Aur” oferit de Clubul de Presă din Chișinău în 2018. Absolventă a cursului "Managementul instituțiilor media" la Stockholm School of Economics in Riga, Letonia (2018). Reporteră la Publicația Periodică ”Observatorul de Nord” din 2009 și Redactoră-coordonatoare din 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.