Amenzi pentru pescuitul ilegal în râul Nistru

0
82

Patru bărbaţi din raionul Soroca, cu vârste cuprinse între 31 şi 63 de ani, sunt suspectaţi de pescuit ilicit în râul Nistru. Aceştia prindeau peşte cu undiţa electrică.

Pe lângă aceasta, în urma cercetărilor, poliţia a depistat în maşina unuia din ei o barcă metalică şi în jur de 25 de kilograme de peşte de diferite specii, în valoare totală de 17 mii de lei.

Contactat de către Observatorul de Nord, Mihai Pozdircă, inspector al serviciului piscicol, a precizat că nu cunoşte detalii despre acest incident, însă a confirmat faptul că, folosirea undiţei electrice este interzisă conform legii. Sezonul la pescuit este deschis din 10 iunie. Perioada de prohibiţie a durat în perioada 1 aprilie – 9 iunie.

Mai multe persoane practică pescuitul pe malul râului Nistru, din regiunea Sorocii. Potrivit lui Mihai Pozdircă, pescuitul de pe mal este permisibil.

Pentru a evita o amendă ori câteva zeci de unităţi convenţionale, amatorii trebuie să cunoască faptul că o persoană poate folosi doar cinci cârlige, indiferent dacă foloseşte o undiţă sau cinci, precum şi poate pescui zilnic până la 5 kg de peşte.

Persoanele care depăşeasc aceată limită riscă o amendă de 10-20 unităţi convenţionale, iar în cazul utilizării undiţei electrice este vorba de 100-150 unităţi convenţionale sau 2000-3000 lei pentru persoane fizice, pentru persoanele juridice suma fiind mai mare.

În această practică este strict interzisă utilizarea plaselor, undiţei electrice ori a altor dispozitive, utilizate pe larg în pescuitul industrial.

De la începutul anului curent au fost înregistrate 5 cazuri de braconaj piscicol în raionul Soroca.

Doina Alexei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.