Alexandru Spiridon nu mai este antrenorul selecționatei RM la fotbal

0
57

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a reziliat de comun acord contractul cu antrenorul echipei naționale, Alexandru Spiridon.

Comitetul Executiv a considerat nesatisfăcătoare rezultatele obținute de selecționata moldoveană. Alexandru Spiridon a fost instalat în funcţie în luna ianuarie a anului 2018. Lotul pregătit de el a disputat 16 meciuri în care a obţinut 3 victorii, a înregistrat 5 remize şi a suferit 8 înfrângeri… Alexandru Spiridon nu a făcut declarații pentru presă. Anterior el a declarat, în repetate rânduri, că nu se ține cu orice preț de postul antrenorului-șef al echipei naționale.

Semion Altman va asigura interimatul funcției de antrenor principal al selecționatei naționale. Alexandru Spiridon a preluat funcția de antrenor principal al naționalei în ianuarie 2018. În vârstă de 72 de ani, Semion Altman are o mare experiență în domeniul fotbalului. În perioada 1964-1975, a jucat ca portar la mai multe cluburi, inclusiv și la Zvezda Tiraspol. În anul 1982, a început cariera de antrenoriat. A făcut parte din staff-ul tehnic al selecționatei Ucrainei în perioada 2003-2007, 2010-2011, când Ucraina a ajuns în sferturile de finală ale Campionatului Mondial 2006. Cu Zimbru Chișinău a devenit dublu campion național, deținător al Cupei Moldovei și a promovat în turul trei preliminar al Ligii Campionilor UEFA. Cu echipele Metalurg Donețk și Cernomoreț Odesa a devenit medaliat de bronz al campionatului ucrainean… A lucrat pe parcursul a mai multor ani ca Director al Comitetului Selecționatelor Naționale a Federației Ucrainene de Fotbal.

(Dan AOLEI)

foto. FMF

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.