Alcoolul a ucis patru persoane, în anul 2018

0
48

Tot mai mulţi moldoveni fac exces de băuturi tari. Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, anul trecut, patru persoane au murit din această cauză. De asemenea, numărul celor care au ajuns la spital cu intoxicaţii cu alcool a fost de 451, cu aproape 100 mai mult decât în 2017.

Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, 52 de pacienţi erau minori, iar 108 – femei. Reprezentanţii ANSP susţin că cei mai mulţi solicită ajutorul medicilor în perioada sărbătorilor. „Anul 2018, sfârşit de decembrie, apoape 20 de cazuri. 2019, 44 de cazuri de intoxicaţii cu alcool. Noi am luat perioada 25 decembrie, 15 ianuarie”, a declarat Tatiana Maceva, specialist ANSP.

Potrivit medicilor, de obicei, cei care fac intoxicaţii sunt dependenţi de alcool.  „Intoxicaţia, chiar şi unică, dar în special intoxicaţia repetată, este un semn destul de ferm pentru dependenţă de alcool sau lipsa controlului asupra consumului de alcool. Dacă nu este oprit comportamentul de consum, şi se ajunge la intoxicaţie probabil totuşi persoana este dependentă”, a explicat Arcadie Astrahan, medic de urgenţă, prihoterapeut.

(publika.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.