Ai pus o monedă în bradul de Crăciun? Dacă nu, grăbește-te să o atârni până de Revelion

0
545

Bradul poate fi împodobit într-o singură culoare, doar cu globuri sau doar cu luminițe ori într-o combinație specială de culori. Acesta poate să arate exact așa cum îți dorești, dar totuși există o tradiție veche pe care ai putea să o respecți. Se spune că este bine ca printre decorațiuni să pui o monedă între crenguțe.

Aceasta ar trebui să fie înfășurată într-o hârtie și legată cu ață roșie. Specialiștii spun că oamenii care respectă tradiția în cauză vor avea parte de un An Nou plin de bucurii, înfloritor și cu foarte multe realizări. Banul atrage de obicei și bogăția în casă și le va aduce celor care locuiesc în ea stabilitate, echilibru și zile senine alături de cei dragi lor.

Istoria bradului de Crăciun

Specialiștii care au studiat fenomenul au considerat de-a lungul timpului că tradiția bradului împodobit își are originea în cultele păgâne. Conform acestora, dacă nu ar fi fost Regina Victoria a Angliei brazii de Crăciun decorați în case ar fi rămas un obicei neștiut și neînțeles ce s-ar fi practicat doar în anumite state germane și slave.

Istoricii au arătat că egiptenii antici obișnuiau să decoreze templele închinate zeilor în timpul solistițiului de iarnă. Cu mult înainte de apariția creștinismului, oamenii din emisfera nordică foloseau plante verzi pentru a-și decora casele de sărbători.

Acest lucru se întâmpla pe 21 sau 22 decembrie, ziua cea mai scurtă cu noaptea cea mai lungă. Orice plantă verde în locuință semnifica atunci un simbol și o reamintire a zeului soarelui care va străluci, dar reprezenta și faptul că vara urmează să apară din nou.

sursa: playtech.ro


Articolul precedentDe ce tremurăm când ne este frig, de fapt. Ce se întâmplă în creierul nostru atunci
Articolul următorElevii Colegiului „Mihai Eminescu” din Soroca au aflat mai multe despre tradițiile și obiceiurile sărbătorilor de iarnă / GALERIE FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.