Află programul actualizat pentru evenimentele din 9 și 10 iunie

0
82

În perioada 9-10 iunie în municipiul Soroca se va desfășura Festivalul –concurs  naţional ”Fanfara argintie”, ediţia a XV-a. Concomitent, la 10 iunie, va fi organizat în premieră iarmarocul “Produs de Soroca”, unde circa 45 de agenți economici din raionul Soroca își vor expune produsele și serviciile în centrul orașului.

Astfel, în cadrul Festivalului – concurs vor participa fanfare din raionele : Soroca, Şoldăneşti, Comrat, Leova, Ştefan -Vodă, Căuşeni,  Orhei, Tiraspol, Sângerei, Floreşti, Criuleni, Drochia, Rezina. Totodată, vom avea oaspeți și din țările vecine – „Fanfara de la Valea Mare”, din comuna Ivăneşti, judeţul Vaslui, fanfara din satul Stamate, comuna Fîntînele, judeţul Suceava, România și fanfara din satul Cacicovca, raionul Iampol, Ucraina.De asemenea, la festival va evolua orchestra militară a brigăzii nr.1 infanterie motorizată „Moldova”.

Obiectivul de bază al evenimentului este revalorificarea formelor tradiţionale de interpretare a melodiilor folclorice de către fanfarele populare, popularizarea muzicii tradiţionale de fanfară şi de promenadă, dar şi îmbogăţirea repertoriului  orchestrelor de  fanfară.

Menționăm că, iarmarocul se va extinde pe str. Ștefan cel Mare și str. Independenței, dar și pe str. Grigore Vieru din municipiu. Pe standuri se vor regăsi atât produse alimentare, dar și din industria confecțiilor și chiar domeniul de construcție. De asemenea, vor fi prezenți și crescătorii de specii rare de păsări și animale din raion.Organizatorii evenimentului sunt Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării  din Republica Moldova, Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Consiliul Raional Soroca, Secţia Cultură şi Turism în parteneriat cu Primăria municipiului Soroca.


Citește și: Pe 10 iunie toate drumurile duc la Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.