Adio, parole slabe! Află în care țară sunt interzise parolele precum 123456

0
91

De obicei, când ni se solicită să creăm o parolă, primul gând ne duce la un șir simplu de numere, precum 1, 2, 3, 4, 5, 6… Iată, însă, că această abordare nu mai este permisă în Marea Britanie, unde legile recente interzic utilizarea unor astfel de parole simple. Această măsură este parte a unor acțiuni de a crește securitatea cibernetică și de a proteja utilizatorii împotriva atacurilor informatice.

Recent Guvernul Marii Britanii a impus noi reglementări prin care dispozitivele inteligente, cum sunt telefoanele, televizoarele și soneriile inteligente, nu mai pot fi comercializate cu parole predefinite simple, care pot fi ușor de ghicit.

Conform noilor legi, toate dispozitivele inteligente trebuie să respecte standarde minime de securitate pentru a fi vândute pe piață. Acest lucru este menit să protejeze consumatorii de potențiale atacuri cibernetice, cum ar fi hacking-ul și accesul neautorizat. Departamentul pentru Știință, Inovare și Tehnologie din Marea Britanie a anunțat că aceste măsuri de protecție au intrat în vigoare recent, subliniind angajamentul guvernului față de securitatea digitală.

Producătorii sunt, de asemenea, obligați să actualizeze dispozitivele pentru a asigura că acestea sunt echipate cu sisteme de securitate robuste și să încurajeze utilizatorii să schimbe parolele implicite cu unele mai complexe.


Articolul precedentCurs valutar pentru miercuri, 1 mai 2024: află cât costă principalele valute
Articolul următorCNAS a dat start finanţării prestaţiilor sociale pentru luna mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.