A tuturor nu înseamnă fără stăpân! (II)

0
498

La 10 aprilie curent, am scris despre faptul că locatarii blocurilor de pe strada Ștefan cel Mare 35 și 37 au bătut alarma în legătură cu faptul că un vecin amenajează un loc pentru parcare sau garaj pe terenul verde. Între timp, într-o postare pe rețelele de socializare, Ion Jaman a menționat că, de fapt, nu este vorba de un garaj.

„Îs șocat de ceea ce citesc eu aici și ce fel de oameni locuiesc în casa dată. Eu sunt persoana care îmi amenajez o bucată de pământ ca să-mi pot parca automobilul și să am unde să mă hodinesc cu rudele și prietenii. Nu se face garaj, nu se construiesc clădiri, am îndreptat doar pământul și am vrut să pun teracotă, să fie frumos.” Totodată, locatarul a spus că nu este adevărat ce spun vecinii precum că muncitorii au lucrat la 6 dimineața. Ulterior la fața locului s-a deplasat o comisie compusă din Mihail Grabciuc, Zinaida Captari, Maxim Sanalatii de la primăria municipiului, Gheorghe Railean de la Inspecția Ecologică și Petru Ursachi cu Oleg Danilevici de la Inspectoratul de Poliţie. La întrunirea comisiei au asistat și câțiva locatari. Membrii comisiei au fost sesizați în legătură cu construcția neautorizată și au încercat să afle dacă cetățeanul Ion Jaman are „careva acte ce ar confirma dreptul executării lucrărilor pe terenul dat”. Dar fiindcă locatarul a spus că nu are nici un act, iar vecinii au adăugat că „nu permit acestuia să ocupe locul public şi să construiască parcare în faţa casei, chiar dacă adresările de a stopa lucrările pe terenul destinat pentru agrementul copiilor” sunt ignorate, comisia a luat decizia ca lucrările să fie sistate.
Viceprimarul municipiului Soroca, Mihail Grabciuc, a propus ca persoana să coordoneze planul său cu locatarii din toată casa și doar apoi să se adreseze primarului şi arhitectului pentru aprobarea proiectului.

Vedeți primul articol aici:

A tuturor, nu înseamnă fără stăpân!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.