A fost lansată campania de promovare „Dar ție îți pasă?”

0
51

Departamentul AgriFood din cadrul Asociației Obștești ECOVISIO a lansat o campanie de promovare cu genericul  „Dar ție îți pasă?”. Scopul campaniei este orientat către 2 grupuri țintă de auditoriu printre care fermierii și procesatorii produselor agricole și către consumatorii de produse agricole sănătoase, crescute cu tehnologii prietenoase mediului, sau ecologice.

Potrivit Danielei FORNEA, Managerul proiectului AgriFood, această campanie a fost concepută pentru a sensibiliza opinia publică referitor la agricultura ecologică și prietenoasă mediului din Republica Moldova.

”Agricultura ecologică are potențial și loc de dezvoltare în țărișoara noastră, pentru că avem fermieri onești, care depun suflet în tot ceea ce fac. Este nevoie doar ca, noi, consumatorii sã îi susținem, să îi încurajăm și să procurăm produselor lor. În același timp, este important ca și fermierii să fie mai conștienți și să aplice mai multe practici agroecologice, ce ne-ar permite să trăim într-un mediu mai sănătos și mai curat. Prin această campanie ne dorim să ajungem la cât mai mulți fermieri care încă practica agricultura convențională și să îi încurajăm că e posibil și altfel” a menționat Daniela Fornea.

Lansarea campaniei a fost marcată de realizarea unui spot social cu același generic, cu participarea a 5 fermieri, care promovează practicile prietenoase mediului. Aceștia sunt Irina Pompuș-Mura, fermieri care deține o plantație de mur în raionul Orhei, Sergiu Țurcanu din Chișinău, care crește ardei iuți și deține o seră cu plante aromatice, Liliana Botnaru, manager Ecovillage din Rîșcova, Criuleni, Alexei Micu, fermier care crește 14 culturi certificate ecologic în s. Olișcani, Șoldănești și Dorin Mereuță, brutar din Chișinău.

Cei 5 fermieri au menționat  că participarea în acest spot comportă pentru ei o valoare emoțională foarte mare și a fost foarte importantă pentru ei, deoarece  își doresc ca tot mai mulți fermieri din Moldova să conștientizeze că practicarea agriculturii  noninvazive are un impact benefic nu doar asupra sănătății omenirii ci și asupra sănătății mediului – solului, apei, aerului. În același timp fermierii au ținut să accentueze că dacă mai mulți fermieri vor practica tehnologii noninvazive asupra mediului în timpul cultivării produselor agricole această activitate va putea deveni una extrem de profitabilă, interesantă și accesibilă pentru tinerii de la țară care vor să rămână acasă, în localitățile de baștină și să câștige bani.

În prezent în Republica Moldova sunt 152 de fermieri care dețin certificate care le permit etichetarea produselor lor ca și ecologice. Ei cultivă 71 de culturi agricole din care sunt fabricate  53 de tipuri de produse ecologice. Suprafața terenurilor cu culturi certificate ecologic se ridică la circa 30 mii ha. Alte cifre privind agricultura ecologică în Republica Moldova le puteți găsi în Atlasul Agriculturii ecologice din RM, care poate fi găsit pe site-ul www.agrovisio.org

Această campanie a fost creată în cadrul proiectului Agroecologie pentru dezvoltarea durabilă rurală, implementat de Asociația Obștească EcoVisio cu susținerea financiară a Programului de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu (GEF SGP), implementat de PNUD Moldova, pentru promovarea practicilor prietenoase mediului și omului!


Articolul precedentPandemia nu anulează salubrizarea tradițională de primăvară din raionul Soroca
Articolul următorÎncă 8 soroceni au fost confirmați cu COVID-19, iar o femeie de 64 ani a decedat
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.