A fost lansat Proiectul Educație Online: Biblioteca digitală conține 6000 de lecții pentru elevii claselor I-XII

0
116
Foto: Pixabay.com

Autoritățile au lansat, ieri, proiectul Educație Online care presupune o platformă de învățar la distanță și care conține circa 6000 de lecții video pentru elevii claselor I-XII. Inițiativa vine să susțină sistemul educațional în contextul stării de urgență declarată în țară, informează jurnal.md.

Biblioteca va conține în prima fază, aproximativ 2.500 de lecții video, iar în faza doi, circa 4.500 de lecții, pentru elevii claselor I-XII, la 15 discipline, inclusiv profil real / profil umanistic. La elaborarea conținutului video sunt implicați peste 300 de profesori din 69 de instituții de învățământ, fiind ghidați de mai multe echipe de experți, coordonatori, operatori și voluntari.

Potrivit sursei, Educație Online va pune la dispoziție lecții înregistrate în format video, care au rămas a fi predate până la sfârșitul anului școlar 2019-2020, conform curriculumului național. Aceasta va fi o alternativă utilă pentru elevi, părinți și profesori.

Totodată materialele educaționale în format video vor putea fi transmise și prin intermediul televiziunii naționale și IPTV, pentru a asigura o accesibilitate maximă pentru toți copii.

Sursa: jurnal.md

Articolul precedentO tânără din Florești arată condiţiile în care este internat un copil în Spitalul raional
Articolul următorAtenție CONCURS: Scrie un slogan și câștigă un abonament la ziarul „Observatorul de Nord”!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.