A fost lansat Proiectul Educație Online: Biblioteca digitală conține 6000 de lecții pentru elevii claselor I-XII

0
113
Foto: Pixabay.com

Autoritățile au lansat, ieri, proiectul Educație Online care presupune o platformă de învățar la distanță și care conține circa 6000 de lecții video pentru elevii claselor I-XII. Inițiativa vine să susțină sistemul educațional în contextul stării de urgență declarată în țară, informează jurnal.md.

Biblioteca va conține în prima fază, aproximativ 2.500 de lecții video, iar în faza doi, circa 4.500 de lecții, pentru elevii claselor I-XII, la 15 discipline, inclusiv profil real / profil umanistic. La elaborarea conținutului video sunt implicați peste 300 de profesori din 69 de instituții de învățământ, fiind ghidați de mai multe echipe de experți, coordonatori, operatori și voluntari.

Potrivit sursei, Educație Online va pune la dispoziție lecții înregistrate în format video, care au rămas a fi predate până la sfârșitul anului școlar 2019-2020, conform curriculumului național. Aceasta va fi o alternativă utilă pentru elevi, părinți și profesori.

Totodată materialele educaționale în format video vor putea fi transmise și prin intermediul televiziunii naționale și IPTV, pentru a asigura o accesibilitate maximă pentru toți copii.

Sursa: jurnal.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.