A fost în moarte clinică timp de 90 de minute înainte de a fi readus la viață de către medici, povestește ce a văzut „dincolo”

0
23056

Australianul Alistair Blake, care a fost în moarte clinică timp de 90 de minute înainte de a fi readus la viață de către medici, povestește ce a văzut „dincolo”, scrie gandul.ro

Blake, în vârstă de 61 de ani, a intrat în stop cardiac în ianuarie 2019, în timp ce dormea lângă soția sa, Melinda. Aceasta a început imediat manevrele de resuscitare și a chemat, între timp, salvarea.

Paramedicii sosiți la fața locului l-au resuscitat și ei pe Alistair, ba chiar i-au administrat și șocuri electrice cu ajutorul unui defibrilator, însă bărbatul nu dădea niciun semn că și-ar reveni. După 90 de minute de eforturi ale salvatorilor, bărbatul a început să aibă din nou puls.

„Din punct de vedere tehnic, am fost mort timp de 90 de minute. Îmi amintesc că m-am culcat sâmbătă seara, iar următorul lucru pe care mi-l amintesc a fost că m-am trezit joi dimineață în timp ce mă mutau de la Terapie Intensivă la Chirurgie Cardiovasculară. Creierul meu pur și simplu a blocat ceea ce s-a întâmplat între aceste două momente”, povestește acum Blake, citat de Daily Star.

Sursa foto: Facebook

„Nu știu ce este acolo”

Australianul povestește că, începând din acel moment, a fost întrebat de nenumărate ori ce a văzut „dincolo” în timpul celor 90 de minute în care a fost în stop cardio-respirator.

„Mulți oameni mă întreabă dacă am văzut ceva. Nu, nu am văzut nimic. Fără lumini puternice, nimic de genul acesta. Nu știu ce este acolo, dar nu mă deranjează asta, atât timp cât sunt în formă și sunt sănătos”, spune el.

Alistair a fost apoi transportat la Spitalul Frankston, unde medicii au putut să-i desfunde artera blocată care i-a produs stopul cardiac. Ulterior, acestuia i-a fost montat un stimulator cardiac ca măsură de precauție, el fiind externat după 12 zile.

„Acum am o abordare total diferită a vieții. Mi-am redus numărul de ore de lucru și încerc să stau mai mult cu familia și prietenii. Obișnuințele mele alimentare s-au schimbat. Mănânc mai sănătos și fac mai multă mișcare”, explică Blake.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentImpresiile unui sorocean: NIMIC NU ESTE PUTRED ÎN DANEMARCA (II) / Reportaj FOTO
Articolul următorÎncepem săptămâna cu +17 grade și o terminăm cu +13 grade Celsius în termometre
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.