La Soroca a avut loc Ziua ușilor deschise a Centrului de Afaceri Techno Textile HUB

0
85
sursa foto: https://soroca.chamber.md/ziua-usilor-deschise-a-centrului-de-afaceri-techno-textile-hub-a-demarat-la-soroca/

 La 30 octombrie 2020, în incinta Incubatorului de Afaceri Soroca ”Gunnar Due-Gundersen” a fost organizat evenimentul ”Ziua ușilor deschise a Centrului de Afaceri Techno Textile HUB”, destinat exclusiv companiilor specializate în domeniul textilelor, la care au participat peste 30 participanți, notează filiala Soroca a Camerei de Comerț și Industrie.

Activitatea a fost realizată de „ProEntranse” în cadrul proiectului ”Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării” cu suportul financiar al Uniunii Europene și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene în parteneriat cu Consiliul Raional Soroca. Centrul de Afaceri Techno Textile HUB (TTH) este platforma pentru un parteneriat public-privat din domeniul industriei ușoare printr-un mediu propice, în cadrul căruia companiile membre pot susține și dezvolta activitatea implementând programe de creștere a competitivității, care să aducă la dezvoltarea durabilă a industriei textile și confecției. Obiectivele particulare pe care TTH și le-a propus țin de creșterea  competitivității în ceea ce privește diversificarea produselor, forța de muncă calificată, distribuția și pătrunderea pe noi piețe, prin inovare-cercetare, instrumente de marketing și metode de comunicare, instruire-educație privind forța de muncă implicată, informează CCI Soroca.

Lucia Ușurelu, Coordonatorul de Proiect „ProEntranse” și Ana Ciurac, Coordonatorul de Program Fundația Est-Europeană, s-au referit foarte aprofundat la realizarea obiectivelor companiilor membre, care vor implementa programele de creștere a competitivității, la cerinţele și metodele de pătrundere pe noi piețe, la programele de instruire și educație privind forța de muncă implicată. Beneficiarii proiectului sunt membrii Asociației „Sorintex”. Pe parcursul perioadei de implementare a proiectului, vor fi organizate mai multe activități ce țin de tematica specifică în domeniul industriei textile și confecțiilor.

Cristina Plitoc


Articolul precedentPrețurile mai mici la gazele naturale au intrat în vigoare.
Articolul următorDaniel Șerban: “Cetățenii localităților selectează problemele stringente, care urmează a fi soluționate de primărie cu suportul agenției USAID, prin intermediul Programului Comunitatea Mea”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.