Jelui-maș și n-am cui…

0
697

   O ora de așteptare  în stație, grafic nerespectat de ruta numărul 3 și supraîncărcat în orele de vârf – așa sunt diminețile  și serile în orașul Soroca. Nemulțumirea locuitorilor este în creștere zilnic. Elevii și persoanele angajate întârzie  din cauza nerespectării programului de circulație. Oamenii și-ar dori șoferi amabili, disciplinați cu un orar respectat zilnic. Or, calitatea vieții într-un oraș este influențată de transportul public. Mulți oameni sunt dezamăgiți, că nu circulă mai multe microbuze pe ruta numărul 3.

Discutând cu șoferul microbuzului de pe ruta numărul 3 “ SNO 691” am înțeles că pe această rută circulă un singur microbuz. Șoferul a venit cu următoarele explicații: circulă doar un microbuz din oră în oră.  Dimineața traseul începe de la 07:30 și înapoi ajunge în jurul orei 08:25. Ziua de lucru este până la ora 17:00. Este dificil să le reușești pe toate…  Din această cauză locuitorii cartierului sunt nemulțumiți.  Bunăoară,  doamna Ana B. ne-a relatat, că a întârziat la serviciu în această săptămână cu 40 minute și își pune întrebarea, ce va fi dacă nu o să respectăm munca unul altuia. Doamna Nina C. având probleme de sănătate pleacă des la medici și nu mai așteaptă ca înainte  ruta numărul 3 și este nevoită să urce în ruta numărul 7 și să înconjoare orașul. Oamenii sunt supărați rău, că nu sunt auziți de autoritățile locale.

La fel suferă și locuitorii cartierelor fabricii „Stil” și  Bujărăuca. Microbuzele vin încărcate de la Soroca Nouă și nu se opresc în regiunile menționate. Șoferii permit intrarea fără mască, iar distanța fizică nu se respectă, fiind  uneori de 1 metru, în timp ce cazurile de infectare de Covid -19 sunt în continuă creștere. Apropo, în Soroca oamenii se înghesuie în microbuzele arhipline, unde nici ușile nu se închid din cauza numărului mare de pasageri.  Problema este că aceasta se întâmplă de fapt zi de zi, iar oamenii care se deplasează cu transportul public spun că a devenit deja o normalitate să se îmbulzească în microbuze și în timp de pandemie. Nu toți oamenii poartă mască, dacă le faci observație devin agresivi și obraznici. Seara , în orele de vârf nu se respectă regimul de lucru. Uneori ești nevoit să aștepți câte 40 minute – o oră  ca oamenii să prindă ruta , ca să ajungă acasă. Cât despre distanța fizică nici nu se discută, pasagerii sunt uneori bucuroși ca să ajungă acasă și stau în brațe și la șofer.

     O modalitate de soluționare ar fi adăugarea măcar a doua rute pe un traseu ca populația să beneficieze de un serviciu de calitate iar autoritățile locale să ia atitudine și să rezolve problema dată.

 Cristina PLITOC


Articolul precedentAO ,, Destin” a făcut ca cetățenii să fie mai activi și mai implicați.
Articolul următorCiupercile – gustoase, dar…periculoase
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.