Într-un sat de la nord s-a găsit ieșirea din situație: sală de clasă…în aer liber

0
693

În Republica Moldova, școala începe la 1 septembrie, iar într-un sat din nordul țării se construiește prima sală de clasă în aer liber, pentru a da mai multă siguranță în condiții de pandemie, relatează agora.md.

Clasa, cu o suprafață de 50 de metri pătrați, va avea un acoperiș protector și va fi dotată cu suport didactic pentru 12 discipline de studii.  La școala respectivă din satul Ciuciuieni, raionul Sângerei, învață 100 de copii.  Și ei, dar și părinții, sunt încântați de ideea că se renunță la cursurile online și că se vor face cursuri în aer liber, reducând astfel riscul de infectare cu SARS-CoV-2. În plus, clasa va putea fi folosită la unele ore, de exemplu de geografie, chiar și iarna, potrivit unui reportaj publicat de nordnews.md.

Copiii s-au plâns că orele online sunt obositoare, iar părinții s-au implicat și ei în construirea clasei. Administratorii școlii au făcut rost de bani cerând sprijinul partenerilor europeni.


Articolul precedentCulmea obrăzniciei: să mituiești o persoană oarbă cu 650 de euro!
Articolul următorSă avem noroc de ploi?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.