Vom avea pâine bună și…ieftină?

0
44
Foto: pixabay.com

   Ministrul Agriculturii, Ion Perju, este de părerea că vom avea pâine destul, iar prețurile nu vor crește.

„Dacă anul trecut, am avut o recoltă de un milion 100 de mii tone de grâu de toamnă, anul acesta, până la ploi ne orientam la o roadă globală de 350-400 de mii de tone de grâu. Acum ne gândim la o roagă de 600 de mii de tone sau chiar poate mai mult. Luând în considerație că pentru asigurarea securității alimentare avem nevoie de aproximativ 350 de mii de tone de grâu, inclusiv vreo 90 de mii de tone necesare pentru semințe. Dacă vom strânge 600 de mii de tone, așa cum prognozăm, securitatea alimentară a țării va fi asigurată pe deplin.”

Pe de altă parte, ministrul a ținut să menționeze că în condițiile date nu trebuie să ne facem griji nici în ceea ce privește o eventuală creștere a prețurilor. „Da, va rămâne mai puțin grâu pentru export, dar pentru necesarul intern noi vom avea grâu suficient. Ceea ce înseamnă că nici prețurile la făină și produsele de panificație nu vor fi afectate.”

 


Articolul precedentCum consumăm cafeaua pe timp de vară: Află șase rețete de cafea rece
Articolul următorDe unde curge Răutul?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.